Спеціальні потреби

Пентагон: США зосереджені на роботі з коаліцією повітряних сил у підготовці українських пілотів


Речник Пентагону Пет Райдер
Речник Пентагону Пет Райдер

В Пентагоні повідомляють, що продовжують працювати з коаліцією військово повітряних сил над тренуванням українських пілотів на винищувачах F16. Про це під час брифінгу розповів речник оборонного відомства Пет Райдер.

На питання, скільки українських пілотів США та союзники підготують цього літа, речник оборонного відомства відповів: «Це справді питання, на яке найкраще відповісти Україні. Ви знаєте, вони повинні говорити про менеджмент пілотів з точки зору загального розміру їх флоту, загального розміру пілотного персоналу та їхніх очікувань щодо того, як вони збираються реалізувати цю програму».

Райдер додав, що увага США наразі зосереджена на роботі з коаліцією авіаційних засобів, щоб визначити їхні вимоги, а потім виконати ці вимоги.

«Як відомо, тренування проводяться як в Аризоні, так і в Данії. Ви знаєте, є можливості для проведення додаткового навчання в інших місцях, які готуються в Європі, тому що знову ж таки, це буде довгострокова пропозиція з точки зору підтримки їх через коаліцію повітряних засобів», - зазначив Райдер.

Як раніше повідомляв Голос Америки, 14 червня Володимир Зеленський та Джо Байден підписали двосторонню безпекову угоду між Україною та США на 10 років.

Коментуючи угоду, президент Зеленський зауважив, що документ, зокрема, закріплює допомогу США у постачанні Україні винищувачів.

“Є юридично зобовʼязуюча частина угоди, є абсолютно корисні деталі по ППО, по літаках. Ми зафіксували, що Америка допомагатиме Україні в постачанні ескадрилій винищувачів, – стільки винищувачів, скільки потрібно Україні”, — заявив президент після підписання угоди на полях саміту Групи семи.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG