Спеціальні потреби

Рада ЄС схвалила рамки для переговорів про вступ для України і Молдови


Рада Євросоюзу схвалила переговорні рамки для України і Молдови, повідомила Бельгія, яка головує в Раді ЄС.

"Рада ЄС ухвалила загальні позиції Євросоюзу, включно з переговорними рамками, для переговорів про вступ з Україною і Молдовою. Це відкриває шлях до початку переговорів 25 червня в Люксембурзі", – йдеться в дописі бельгійського головування в соцмережі Х.

За повідомленням, міжурядова конференція з Україною розпочнеться о 15:30, із Молдовою – о 18:00 за місцевим часом.

14 червня стало відомо, що Угорщина припинила блокувати погодження так званої рамки для переговорів щодо вступу України в Європейський союз.

Головування Бельгії в Раді Євросоюзу тоді повідомило, що посли країн ЄС "загалом дійшли згоди" щодо рамок для переговорів про вступ України і Євросоюзу і бельгійське головування скличе перші міжурядові конференції на 25 червня.

Європейська комісія 7 червня підтримала початок переговорів про вступ України до Європейського союзу.

У травні президент Володимир Зеленський повідомив, що Київ "активно готує на червень" затвердження переговорної рамки і фактичного початку перемовин про вступ України.

У лютому президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн повідомила, що так звана переговорна рамка про вступ України до ЄС "навряд чи буде готова" до початку виборів у Євросоюзі, що відбудуться у червні 2024 року.

Європейська рада 14 грудня вирішила розпочати переговори про вступ України і Молдови до Європейського союзу, а також надала Грузії статус кандидата в члени ЄС.

Відео - найголовніше

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG