Спеціальні потреби

Світ про Кризу в Україні. Реакції політиків та ЗМІ

17:38 23.1.2014
Баррозо, президент Європейської комісії телефонував Януковичу. Зміст розмови:

Баррозо "у найсильніших термінах" засудив ескалацію насильства та повідомлення про насильство щодо журналістів та висловив велику стурбованість повідомленнями про зникнення людей. Використання сили не є відповіддю на політичну ситуацію, яка скалась в Україні.

Баррозо закликав президента Януковича негайно розпочати діалог на найвищому рівні із опозицією. Це є завдання Президента, які голови держави.

Баррозо нагадав, що якщо ситуація в Україні не стабілізується, ЄС розгляне можливі наслідки для відносин між Україною та ЄС.

Окім того, він зазначив, що ЄС готова надати допомогу у політичному діалозі та де-ескалації ситуації. Для цього до Києва відправить, комісар ЄС Фюле, а наступного тижня Київ може відвідати Кетрін Ештон, високий представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки.

Зі свого боку, президент Янукович пообіцяв наступне :

Янукович заявив, що він згодний із високим рівнем діалогу на якому наполягав Баррозо.

Він підтвердив Барроозо, що в Україні у цей момент не буде оголошено надзвичайний стан.

Президент Янукович також погодився зустрітись із Кетрін Ештон та Штефаном Фюле.

17:28 23.1.2014
Завтра відправляюсь до Києві він імені Ештон та Баррозо - пише Штефан Фюллє, представник ЄС з питань розширення https://twitter.com/StefanFuleEU
17:25 23.1.2014
У Європі краще - пише міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт - наводить графік, який демонструє, яка Польща зростала починаючи з 1990-го у порівнянні з Україною.
17:18 23.1.2014
Представники Українського конгресового комітету Америки сьогодні о 2-й дня зустрічаються з посадовцями Держдепу у Вашингтоні. Українців Вашингтона закликають на демонстрацію підтримки.

DEMONSTRATE AND SHOW YOUR SUPPORT FOR UKRAINE!

WHEN: Thursday, January 23, 2014

WHERE: U.S. Department of State

TIME: 2:00pm

PURPOSE: To call upon the U.S. Department of State to enact further sanctions against Ukrainian government officials including more visa restrictions for travel to the United States, as well as freezing of assets. The Ukrainian Congress Committee of America will be meeting with State Department officials at 230pm.

Bring your posters, placards, and Ukrainian Flags!

Більше

XS
SM
MD
LG