Спеціальні потреби

Світ про Кризу в Україні. Реакції політиків та ЗМІ

16:38 25.1.2014
Україна показує, що модель "кольорових революцій" померла - пише у "Вашингтон Пост" Енн Епплбаум.
Всі ці події (В Україні - прим.) настільки жорсткі, настільки суперечать всім очікуванням, що просто повинні примусити нас негайно відмовитись від усіх ілюзій, які ми мали щодо цієї частини світу.
Перш за все , прийшов час відмовитись від міфу про "кольорові революції" : віри у те, що мирні демонстранти, за допомогою наданих Заходом тренінгів з роботи з медіа, колись та постануть на ненасильницьки повалять корумповані олігархічні режими, які керують більшістю пост-радянських країн з 1991-го року.
Насправді, корумповані олігархічні режими, підтримувані російськими грошима та політтехнологіями, куди сильніші, ніж будь-хто очікував.
Відповідь США не витримує критики...Після того як переговори з ЄС провалились, Обама відправив до Києва помічника держсекретаря роздавати коржики демонстрантам....
Українцям знадобиться час, щоб це зрозуміти, але щойно вони усвідомлять, що ідеал "кольорової революції" мертвий і у Заходу нема засобів його оживити, можуть бути серйозні наслідки.
Якщо мирні демонстрації не принесуть результату, дехто може дійти висновку, що прийшов час насильства... Можливо уряд, розраховує на це, щоб делегітимізувати опозицію....
15:59 25.1.2014
Lenta.ru аналізує ймовірність розпаду України.

"С одной стороны, пока по теме разделения Украины высказываются Глоба и Жириновский, можно не сомневаться, что страна останется единой. С другой — накал страстей в украинском обществе велик как никогда. Правда, сегодня основная формула противостояния, выражавшаяся ранее в простом географическом противопоставлении востока и запада, уже не играет основной роли. Особенно после принятых 16 января законов — они, как говорят теперь в Киеве, больше подходят для (пока еще) несуществующей Малороссии, но никак не для единой Украины".
15:26 25.1.2014
Державний департамент США оприлюднив попередження для громадян США щодо потенційного ризику подорожі до України з огляду на політичну нестабільність та сутички між міліцією та протестувальниками.

Громадянам США радять уникати великих скупчень людей та у разі великих заворушень не лишати своїх помешкань.

Ситуація у країні є непердбачуваною і може швидко змінитись.
15:21 25.1.2014
Дослідники Інституту Брукінгса Пайфер та Гілл звернулись до Обами.

Закликають США та ЄС дати Путіну сигнал, що наступ на Молдову, Грузію та Україну через їх бажання приєднатись до Європи буде мати наслідки для відносин США-Росія.

Більше

XS
SM
MD
LG