Спеціальні потреби

Світ про Кризу в Україні. Реакції політиків та ЗМІ

23:10 29.1.2014
"Нью-Йорк Таймс" пише, що ЄС пішли на символічний жест щодо Путіна через події в Україні.

У вівторок в ході його візиту до Брюсселю, для Путіна навіть не влаштували урочисту вечерю, а програму візиту було значно скорочено - знак того, що напруга через Україну примусила відмовитись від базових дипломатичних ритуалів.


21:40 29.1.2014
Анголомовна "Москоу Таймс" публікує матеріал з промовистою назвою "Кремль знову прорахувався в Україні".

"Москві потрібно негайно змінити стратегію, щоб уникнути подальшої ескалації в Україні та разом з ЄС та США заохотити політичний процес, який зможе утримати країну разом. Для цього Москві потрібно відкласти вбік емоції та параною та проаналізувати справжні причини революційних процесів в Україні", - пише видання.
20:14 29.1.2014
"Нью-Йорк Таймс" публікує колонку українського письменника Юрія Андруховича "Любов та ненависть у Києві".

"Якщо хтось і поширює ненависть так це уряд", - пише Андрухович.

"Система ментальних координат режиму не може осягнути те, що Майдан фінансує сам себе через власну любов та власну ненависть", - вважає письменник.

"Я ніколи не любив свою батьківщину так, як люблю її зараз. Раніше я ставився до неї скептично та стримано. Мені 53 роки і я довго відмовляв собі у сентиментальності...", - зізнається автор.
19:38 29.1.2014
Авторитетне видання "Searchlight", яке спеціалізується на викритті расизму, антисемітизму та фашизму, публікує статтю Тетяни Безрук "Євромайданівська революція українських політичних правих та лівих : польові нотатки з центру Києва".

"Сьогодні діє тимчасове перемир'я між позапарламентськими правими та лівими групами присутніми на Євромайдані. Зрозуміло, що не існує жодного офіційного документу, який би фіксував це перемир'я. Але зараз наявні спільні тимчасові цілі, хоча стратегічні цілі груп лишаються відмінними. Для правих це національна революція, а для лівих - соціальна".

Більше

XS
SM
MD
LG