Спеціальні потреби

Світ про Кризу в Україні. Реакції політиків та ЗМІ

17:39 1.2.2014
Бі-Бі-Сі пише : США та ЄС сперечаються з Росією через Україну у Мюнхені

"Через майбтнє України у Мюнхені виникло кілька злих перепалок", - повідомляє Бі-Бі-Сі.

Герман ван Ромпей, президент Європейської ради заявив, що "майбутнє України належить ЄС", а Державний секретар США Джон Керрі повідомив, що США підтримують "бій України за демократію". Натомість міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров звинуватив країни Заходу у подвійних стандартах стосовно протестів в Україні.

Керрі висловився, що у багатьох частинах Східної Європи та Балкан спостерігається "тривожна тенденція" :

"Прагнення людей знову розтоптують на догоду корумпованим олігархчіним інтересам - які використовують гроші, щоб придушити політичну опозицію на незгоду, купили політиків та медіа та послабити незалежність судової системи".

Керрі додав, що "ніде більше бій за демократичне, європейське майбутнє не є більш важливим ніж те, що відбувається в Україні. США та ЄС підтримують народ Украни у цій боротьбі".

"Переважна більшість українців прагнуть жити вільно та безпечно у багатій країні - вони б'ються за право на асоціацію із партнерами, які допоможуть їм реалізувати їх прагнення", - відзначи Державний секретар США.

У репліці очевидно адресованій Росії, Керрі зазначив :

"Майбутнє не повинно бути лише разом з однією країною, і тим більше до воно не може бути вимушеним вибором".

Натомість міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що "Україні нав'язують вибір і Росія не буде частиною цього процесу".

Він запитав: "Що спільного між підбурюванням до насильницьких вуличних протестів та демократією? Чому ми не чуємо про засудження тих, хто захоплює державні будівлі та нападають на правоохоронців, використовують расистські та анти-семітські гасла?"

Лавров також запитав, чому європейські політики заохочують до насильства в Україні, хоча у себе вдома жорстоко карають за порушення закону.

Агенція Інтерфакс також повідомила, що Лавров зазначив : "Коли Джон Керрі каже, що Україна має обирати з ким бути - з цілим світом, чи з однією країною. Керрі - з усім його досвідом, та здоровим глуздом - не та людина, від якої світ очікував почути подібну пропаганду".

Очікується, що сьогодні Керрі зустрінеться із лідерами української опозиції - Арсенієм Яценюком, Віталієм Кличко, Петром Порошенком та співачкою Русланою Лижичко.

22:44 31.1.2014
Хочеться життя без Януковича та Беркуту - пише у Facebook економіст Андерс Аслунд.
22:10 31.1.2014
"У Нью-Йорку пікетували Дойче банк, який обслуговує українську хунту", - пише Сергій Лещенко.

В акції брали участь близько 100 осіб.
21:28 31.1.2014


"Достанього недостатньо", - пише видання "The Rub" про Україну.

"Причина, чому Захід має перейматись протестами в Україні полягає у тому, що щось подібне, можливо, відбувається в останнє. Ми, українці б'ємося за свободи , якими ви, наші сусіди, насолоджуєтесь з часу завершення Другої світової війни. Неймовірно, що коли цього тижня ціла європейська країна опинилась на межі громадянської війни, люди з моральними устоями, які здавалося б вищі, ніж у наших східно-європейських лідерів - не висловили нічого окрім "занепокоєння", - пише автор.

Більше

XS
SM
MD
LG