Спеціальні потреби

Світ про Кризу в Україні. Реакції політиків та ЗМІ

18:22 3.2.2014
"Уолл-стріт Джорнал" пише : "ЄС та США заглиблюються в українську кризу, пропонуючи план допомоги"

"США мають намір обговорити коротко-термінову економічну допомогу, а потім надати її у тандемі з ЄС та іншими країнами, такими як Норвегія, США та інші", - пише видання

"При цьому США розраховують на створення в україні перехідного уряду, який принаймні почне запроваджувати реформи, яких вимагає МВФ".

Фінансову допомогу Україні може бути надано протягом лічених тижнів, щойно Захід знатиме, хто очолить перехідний уряд та чи матиме ця особа повноваження працювати із МВФ.

Якщо в Україні буде перехідний уряд, видання припускає, що навесні він може підняти ціни на газ - як того і вимагає МВФ.
17:32 3.2.2014
Не дайте Путіну захопити Україну - пише на сторінках "Нью-Йорк Таймс" Тімоті Снайдер.

Україні може загрожувати переворот очолюваний про-російськими політиками - пише Снайдер.

"Росія може влаштувати переворот в Україні через власну нервовість та брак кращих ідей, зі сподіванням, що мрію Путіна про Євразійський союз можна якось врятувати. Але якщо і коли російська маріонетка на чолі України зазнає невдачі, перед Путіним постане вибір - військове вторгнення, чи втрата обличчя. Використання російської армії в Україні обернулось би великим кровопролиттям, але не принесло би бажаного Москвою результату. Навіть якщо Росія, виграє швидку війну, що здається малоймовірним, підпільна боротьба триватиме", - малює страшні перспективи автор.

"Якщо ЄС не вдасться до дій і в Україні відбудеться внутрішній переворот за підтримки Росії, наслідком може стати військова катастрофа Росії та політична криза у ЄС. Якщо посередництво європейських дипломатів може принести вирішення кризи в Україні, російські дипломати та експерти звісно ж піднімуть гвалт, що українська демократія це креатура Заходу. Але у своїх серцях, більшість росіян, якщо не всі - відчують полегшення", - резюмує Снайдер.
15:44 2.2.2014
Лідер словацької правої партії "Народна Партія" Маріан Котлеба закликав Януковича - не здаватись!

"Прошу і вимагаю у вас - не піддаватись групам, які вуличним насильством, нападами на будівлі та представників уряду намагаються розколоти Україну та її незалежність".

Котлеба більше відомий нападками на ромів.
15:34 2.2.2014
Європейський центр Карнегі пояснює чому Польща і Німеччина мають виступити посередниками в урегулюванні Української кризи.

Штейнмеєра (Німеччина) - Янукович просто не може ігнорувати. При цьому Німеччина не одноразово демонструвала повагу до інтересів Росії у регіоні.

Сікорскі (Польща) - представляє уряд Дональда Туска, який налагодив нормальні відносини з Росією і позитивно сприймається у Москві.

Більше

XS
SM
MD
LG