Спеціальні потреби

Світ про Кризу в Україні. Реакції політиків та ЗМІ

22:28 5.2.2014
Кремлівські аналітики виступають за приєднання України - пише видання "Дейлі біст".

"Російські експерти перейшли на мову доби Другої світової війни у розмовах про вирішення "Українського питання" і виступають за контроль над частинами України у новій версії СРСР", - пише видання.

Видання цитує Сергія Ілларіонова, який вбачає кілька сценаріїв розвитку ситуації в Україні.:

1. Контроль Росії за посередництва лояльного президента - малоймовірний.

2. Федералізація України та встановлення Росією контролю над Сходом та Півднем країни.

3. Уряд Росії спробує перебрати контроль над окремими містами - Одесою, Донецьком, Луганськом, а також Криміським півостровом.


4. Росія перебирає контроль над Кримом.

00:56 5.2.2014
У розмові із "Тайм" лідер "Правого сектору" Дмитро Ярош визнав, що його організація володіє арсеналом вогнепальної зброї.

"У своєму першому інтерв'ю Західних Дмитро Ярош, лідер крайньо-правого войовничого угрупування "Правий сектор", каже, що його анти-урядові загони у Києві готові до збройної боротьби", - починається матеріал.

“Правий сектор" довів свою вірність ідеалам свободи", - каже Ярош, - “Тепер нам треба представляти цей рух у якості лідера (протестів)", - цитує видання.

"За будь-яких чесних виборів, цей варіант (лідерство "Правого сектору" - прим.) був би майже неможливим. Ідеологія "Правого сектору" межує з фашизмом, а підтримують їх лише найжорсткіші націоналісти, надто мала група виборців, щоб гарантувати місце у парламенті. Втім участь у демократичному процесі і не є частиною стратегії Яроша", - пише видання.

"... Ми не політики, ми солдати національної революції". Все своє доросле життя він чекав на таку революцію, щоб "спрямувати країну у новому напрямку, який зробить її справді незалежною, ні від Заходу, ні від Сходу", - йдеться у статті.

"Ярош, батько трьох дітей, каже, що не має іншої роботи окрім активізму"

"Протягом останніх 20 років, він чекав та готувався до початку "національної революції" , і тепер на чолі збройного загону цієї революції, не схоже, що він дасть їй мирно зійти нанівець принаймні не на умовах встановлених іншими", - пише "Тайм".

"До нас звертаються люді з усієї країни, кажучи "Хлопці, не підведіть нас. Ведіть нас до перемоги, до незалежності, якщо інші лідери на це не здатні”, - каже Ярош Yarosh.

“Тож якщо настав час активної боротьби, я готовий вести її до кінця . Я не боюсь цієї відповідальності. Я не бачу причин ховати обличчя", - каже Ярош.

"У інтерв'ю "Тайм" Ярош, чий войовничий націоналізм відкидає будь-який зовнішній вплив на Україну, вперше заявив, що "Правий Сектор" накопичив арсенал зброї. Він відмовився сказати скільки саме стволів вони мають. “Достатньо” , - сказав він , - “Щоб захистити Україну від внутрішніх окупантів” — тут він має на увазі чинну владу — і продовжувати революцію, якщо переговори з урядом проваляться", - пише автор.

23:01 4.2.2014
Патрік Бьюкенен, ідеолог американських консерваторів питає у статті у виданні "Американський консерватор" - "Чи в інтересах США панування натовпу?"

"Пишуть, що США та Європа зараз збирають пакет допомоги для України, на випадок, якщо Янукович здасться, порве з Росією та підпише Асоціацію із ЄС. Але якщо Путінські 15 мільярдів це хабар, то що можна сказати про цю допомогу?", - пише відомий консерватор, колишній радник президентів Рейгана, Ніксона та Форда.

"... Як Європа відреагувала би, якщо в розпал кризи , Путін злітав би до Афін та підогрів мітингувальників, які вимагали дефолту Греції та виходу країни з Єврозони? Як ЄС відреагували б, якщо Путін привітав би Партію Незалежності Великобританії, яка прагне виходу з ЄС, або Шотландську національну партію, яка прагне виходу з Великобританії?"



"Янукович керує розділенною країною, але він не тиран. На тлі зростання агресії у мітингувальників, він розпустив уряд, запропонував опозиції очолити уряд, скасував нещодавно запроваджені закони, які обмежувати протестувальників і пішов на лікарняний. Але вулиця, відчувши слабинку вимагає більшого".

"Якщо в результаті блокування української столиці обвалиться демократично обрана влада, ми можемо мати справу не лише із розлюченою Росією, охопленою реваншистськими настроями, а і нову Холодну війну. Ми можемо створити прецедент, який ще довго переслідуватиме Європу - бо праві популісти, які прагнуть обвалити ЄС, вчаться на таких прикладах".

19:43 4.2.2014
Сергій Лещенко : На повністю німецькомовному сайті головного таблоїду Німеччини "Більд" виходить щось на кшталт "щоденника Віталія Кличка" російською мовою. Ось деякі записи - виявляється, Кличка на зустрічах з міжнародними посередниками супроводжує молодший брат: "Он напоминает мне о том, что необходимо серьезно воспринимать мнение улицы и не представлять свое мнение в переговорах с политиками как мнение народа" - http://www.bild.de/politik/ausland/vitali-klitschko/russisch-ohne-meinen-bruder-haette-ich-mein-lachen-verloren-34453538.bild.html.

Запис про те, як Кличка попередили про арешт: "Вчера ночью в 1.45 мне позвонили, и этот разговор дал мне пищу для размышлений. Мне позвонил один европейский политик и сказал: «Мы не исключаем, что Янукович может ввести чрезвычайное положение. Поэтому тебе стоило бы эту ночь провести не у себя дома. Если президент примет решительные меры, то он попытается тебя арестовать. Тебе бы желательно скрыться где-нибудь, где бы тебя не сразу нашли" - http://www.bild.de/politik/ausland/vitali-klitschko/wie-lange-haelt-klitschko-das-noch-durch-34450124.bild.html

Більше

XS
SM
MD
LG