Спеціальні потреби

Світ про Кризу в Україні. Реакції політиків та ЗМІ

20:49 11.2.2014
Наскільки значним є націоналістичний компонент в українській опозиції? Щоб відповісти на це питання, Frankfurter Allgemeine Zeitung за допомогою експертів аналізує еволюцію ВО Свобода з моменту її заснування на початку 90-х років.

Експерт Андреас Умланд не виключає, що партія Тягнибока - "подібно колишній італійським фашистам" - з часом перетвориться на "прийнятну правоцентристську силу". В останній час складається враження , що лідер "Свободи" прагне скористатись цим шансом - відзначає Конрад Шулер.

Більше у "Інопресса.РУ"
06:26 11.2.2014
Конгрес США ухвалив Резолюцію щодо України.

Найцікавіше :

(5)

calls on the Government of Ukraine to bring to justice those responsible for violence against peaceful protesters, and to release and drop criminal charges against those detained for exercising their democratic rights;

(6)

urges the United States and the European Union to continue to make clear to Ukraine’s leaders that those who authorize or engage in violence against peaceful protesters will be held personally accountable;

(7)

states that in the event of further violence by government authorities against peaceful protesters, the United States House of Representatives may consider targeted sanctions against those who authorize or engage in this use of force;

19:00 10.2.2014
Після закінчення Олімпіади побачимо зовсім іншого Путіна - попереджають на сторінках "Лос-Анджелес Таймс" Стівен Пайфер та Фіонна Гілл.

"Олімпіада прийде та піде, і повернеться не такий добрий та ніжний Путін", - йдеться у матеріалі.

"Уряд США має спільно з ЄС підготувати кілька заходів, щоб підготуватись до жорсткого курсу Росії щодо її сусідів :
- Дати спільні сигнали Москві, що Захід підтримує права сусідів Росії самостійно приймати рішення;
- Запланувати політичні візити високого рівня, щоб підтримати згадані країни.

- Спрямувати допомогу США на підтримку угоди про Асоціацію з ЄС та її виконання та допомогти Україні та Молдові підсилити їх енергетичну безпеку;

- Заохотити МВФ подумати про щедріші програми для Молодови, Грузії та України, якщо Росія вдасться до серйозного економічного тиску, за умов, що ці країни вдадуться до економічних реформ".

18:46 10.2.2014
"Коли Олімпіада закінчиться, змагання за майбутнє України все ще триватиме. Питаттання у тому, який сценарій оберуть лідери Росії та Заходу", - пише на сторінках "Нью-Йорк Таймс" Селестін Боглен.

Видання цитує Андерса Аслунда, який вважає, що Росія має 4-и опції щодо України : "торговльна війна, газова війна, приховані акції та загроза військового втручання".

Більше

XS
SM
MD
LG