Спеціальні потреби

Путін не зупиниться, без тиску НАТО - екс-посол США


Без "загрози" з боку НАТО, Путін не зупиниться - екс-посол США
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:52 0:00

Без "загрози" з боку НАТО, Путін не зупиниться - екс-посол США

"Санкції спрямовані проти окремих осіб, одного банку, не всіх осіб і не проти цілих підприємств чи енергетичного сектору. Я думаю, що росіяни на це дивиться як на щось, з чим можна жити. Анексія території буде постійною, а санкції колись закінчаться", - каже колишній посланець США до НАТО Курт Волкер.

Так само і політична та економічна ізоляція не лякає росіян, вважає Волкер.

"У короткостроковій перспективі ізоляція не дасть результату. Росіяни вважають, її не можливо втримувати – або європейці, або азійські країни будуть співпрацювати з росіянами, і все одно буде доступ до світових ринків. Якщо не буде подальшого посилення санкцій, то для Росії це не буде серйозною ізоляцією".
Важливо для НАТО навіть зараз оголосити про свої плани щодо підтримки України


Колишній представник Сполучених Штатів в НАТО вважає, що Північноатлантичній альянс має відігравати значно більшу роль у розв’язанні кризи в Україні.

"Якщо Путін бачитиме, що Захід не готовий застосувати військову силу, він зважатиме між захопленням нових територій та можливими економічними санкціями у відповідь. Зараз, я думаю, він відчуває, що йому нічого не буде за те, що він робить. Тому дуже важливо для НАТО навіть зараз оголосити про свої плани щодо підтримки України".

"НАТО може допомогти військовими радниками, підтримкою розвідданими, продати чи надати військову техніку українському уряду, встановити ембарго на продаж зброї Росії, альянс може розмістити додаткові сили повітряної оборони в країнах Балтії, розробити плани реакції на можливе вторгнення в Румунію та Болгарію. НАТО може розпочати сухопутні військові навчання в Польщі, Румунії чи Болгарії, поруч з Україною, щоб показати, що в нас є потужність відповісти на можливу подальшу агресію Росії", - вважає Курт Волкер.
  • 16x9 Image

    Тетяна Ворожко

    Головна виконавча редакторка Української служби Голосу Америки, журналістка. Висвітлюю політику, відносини України-США, соціальні питання, але найбільш люблю розповісти гарну людську історію. Роблю включення із місця подій, записую інтерв’ю, пишу аналітичні статті, запускаю нові проєкти. Авторка двох книг та двох документальних фільмів. 

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG