Спеціальні потреби

У минулому році продаж легальної марихуани у США сягнув 3 мільярди доларів


Загалом у США марихуана лишається нелегальним наркотиком, хоча 23 штати та столиця Вашингтон узаконили продаж цього продукту з метою медичного чи профілактичного використання. Нещодавно у Лос-Анджелес відбувався великий ярмарок товарів, пов’язаних з вирощуванням і споживанням коноплі. На цьому ярмарку можна було знайти все необхідне для вирощування коноплі: від парникового освітлення до міндобрив.

«У нас прекрасні бренди, які люди впізнають і яким довіряють. Ми також привезли на цей ярмарок деякі товари, які виставляємо вперше на продаж», - каже представник компанії з продажу канабісу HEMPMEDS Роберт Бернс.

Виробники вперше демонструють косметичні вироби з добавками коноплі, шоколадки з канабісом, вина та цукерки, зі сильним конопляним ароматом, оскільки містять велику дозу екстракту марихуани.

Бізнес продажу медичної чи профілактичної марихуани - золоте дно для багатьох компаній, як наприклад, виробляють пакування для препаратів медичного чи профілактичного використання.

«Ми отримуємо замовлення зі штатів Вашингтон, Колорадо, Флориди. На підході - онлайн замовлення з Нью-Йорку. Звичайно ж, Каліфорнія. Ми продаємо усім», - говорить представник виробника вакуумного пакування AMERIVACS Пітер Тедлок.

Для початківців бізнесу на виставці-ярмарку пропонують навчальні курси.

Між тим опоненти марихуани попереджають, довготерміновий ефект від споживання надзвичайно концентрованої сьогодні коноплі лишається невідомим.

У федеральному уряді також занепокоєні швидким розповсюдженням марихуани. Наразі здебільшого влада тримається осторонь, враховуючи, що деякі види канабісу узаконені в половині штатів країни, а сама індустрія процвітає.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG