Спеціальні потреби

Порошенко заявив американським ЗМІ, що розраховує на Америку


"Я мав кілька зустрічей з президентом США і твердо тримаюся позиції, що він підтримує суверенітет України"

У даній ситуації я розраховую на США

Президент України Петро Порошенко, після кількох зустрічей із президентом США, вважає, що Дональд Трамп підтримує Україну. Про це президент України розповів в інтерв'ю американському каналу MSNBC.

"Я розраховую на США, я розраховую на народ США. Як президент я кілька разів відвідував Сполучені штати і відчуваю величезну підтримку з боку обох партій - і у Палаті представників, і у Сенаті. Я мав кілька зустрічей з президентом США і твердо тримаюся позиції, що він підтримує суверенітет України, територіальну цілісність та нашу боротьбу за свободу та демократію. У цій ситуації я розраховую на США", - сказав президент України.

У ході інтерв'ю журналіст каналу звернув увагу Порошенка на попередні, буцімто комліментарні, заяви Трампа щодо Путіна, і запитав президента України, чи він вірить, що очолюваний Трампом Білий дім підтримає Україну у скрутний час.

Дональд Трамп раніше звинувачував MSNBC в упередженості щодо себе і називав "фальшивими новинами".

У понеділок Державний департамент США у офіційній заяві засудив агресивні дії Росії.

"США засуджують ці агресивні дії Росії. Ми закликаємо Росію повернути Україні її судна та затриманих членів екіпажу, та поважати суверенітет та територіальну цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів, включно з її територіальними водами", - відзначає заява.

Дивіться також: Заява посла США в ООН під час екстреного засідання Ради Безпеки щодо ескалації в Азовському морі

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG