Спеціальні потреби

Влада Вірджинії дасть тимчасове житло безхатченкам


Губернатор штату Вірджинія Ральф Нортам оголосив про надання 2 з половиною мільйонів доларів на забезпечення тимчасовим житлом мешканців штату, які не мають даху над головою. Ці гроші підуть на допомогу півтори тисячі осіб, які наразі перебувають у притулках чи на вулиці, де дотримування режиму соціального дистанціювання є неможливим.

«Поки ми боремось з цією безпрецедентною кризою у сфері громадського здоров’я, ми повинні переконатись, що жодна людина не залишиться позаду», – сказав губернатор.

«Я підписав розпорядження для всіх мешканців штату залишатись вдома, але ми знаємо, що багато вірджинівців не мають домівок. За допомогою цих грошей, ми забезпечимо безхатніх людей доступом до житла негайно та допоможемо запобігти розповсюдженню COVID-19», – повідомив у своїй заяві губернатор.

Безхатні особи отримують ваучери на проживання в готелях та мотелях, харчі, засоби гігієни та у разі необхідності медичне транспортування.

Федеральне Агентство менеджменту надзвичайних ситуацій також надаватиме допомогу безхатнім особам, яким більше 65 років, які мають супутні хвороби та які заражені коронавірусом.

«Особи, які не мають житла, більш схильні до хронічних хворіб, які вони не лікують, та є більш уразливими до коронавірусу», – сказав Нортам у своїй заяві. За його словами, кількість випадків зараження коронвірусом серед безхатнього населення літнього віку у Вірджинії значно зросла.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG