Спеціальні потреби

Кількість заражень на коронавірус у США наблизилась до 6 мільйонів


Число виявлених інфікованих коронавірусом в США наблизилося до 6 мільйонів. За даними агентства Reuters, багато штатів Середнього Заходу повідомили про зростання захворюваності.

Айова, Північна Дакота, Південна Дакота і Міннесота недавно повідомили про рекордні добові прирости нових випадків, у той час як в Монтані і Айдахо зафіксовано рекордне число госпіталізованих з COVID-19.

На загальнонаціональному рівні показники захворюваності, смертності, госпіталізацій і позитивних результатів тестів знижуються, але на Середньому Заході з'являються нові спалахи епідемії.

Багато нових випадків в Айові спостерігаються в округах, де розташовані Університет Айови і Університет штату Айова, частина занять в яких проходять в аудиторіях. У коледжах і університетах по всій країні відбуваються спалахи захворюваності, після того як студенти повернулися на навчання. Це змусило деякі вузи знову перейти на навчання онлайн.

Губернатор штату Нью-Йорк Ендрю Куомо в неділю заявив, що висилає до Університету штату Нью-Йорк в Онеонті команду спеціального підрозділу SWAT для приборкання спалаху COVID-19. Навчання, яке розпочалось там минулого тижня, було призупинено після того, як у понад 100 людей знайшли коронавірусну інфекцію.

Захворюваність також зросла після щорічного зльоту байкерів в Стерджіс, Південна Дакота, що проходив з 7 по 16 серпня, в якому взяло участь понад 365 тисяч осіб з усієї країни. Департамент охорони здоров'я Південної Дакоти повідомив, що 88 випадків захворювання пов’язують з цим заходом.

За останні тижні число людей у США, які пройшли тестування, знизилося. Багато посадовців в охороні здоров'я і щонайменше 33 штата відкинули нові рекомендації адміністрації Трампа щодо тестування на COVID-19, згідно з яким люди, які мали контакт з інфікованими, і у яких не виявляються симптоми захворювання, можливо, не потребують тестування.

Представники органів охорони здоров'я вважають, що США повинні проводити більше тестів, щоб виявляти безсимптомних носіїв вірусу для уповільнення поширення захворювання.

Розсилка

Відео - найголовніше

Як українці в Лос-Анджелесі збирають гроші для ЗСУ. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:24 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG