Спеціальні потреби

Блінкен та Кулеба обговорили безпекову та економічну допомогу Україні


Державний секретар США Ентоні Блінкен та міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провели телефонну розмову
Державний секретар США Ентоні Блінкен та міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провели телефонну розмову

Питання безпекової та економічної допомоги Україні обговорили сьогодні телефоном Державний секретар США Ентоні Блінкен та міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Про це повідомляє Держдепартамент США.

Очільники зовнішньополітичних відомств “зосередилися на продовженні надійної безпеки та економічної допомоги напередодні та після першої річниці неспровокованого повномасштабного вторгнення Росії в Україну в лютому”, - йдеться у повідомленні.

Блінкен підтвердив “постійну і непохитну підтримку України, що підтверджується нещодавнім постачанням передового обладнання протиповітряної оборони та бронетехніки зі складів США”.

На своїй сторінці у Twitter Держсекретар Блінкен заявив: “В час, коли ми наближаємося до річниці повномасштабного вторгнення Росії, я ціную постійну тісну координацію та співпрацю з Дмитром Кулебою та його командою в Україні. Під час сьогоднішньої розмови з міністром закордонних справ я наголосив, що США нікуди не дінуться, як і Україна”.

Росія здійснила повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року. З того часу США надали Україні допомогу розміром у понад 25 мільярдів доларів, згідно з офіційними повідомленнями США.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG