Спеціальні потреби

Залужний поділився з генералом США занепокоєнням через використання Росією морських дронів


Фото для ілюстрації: Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний (праворуч) та голова об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі провели телефонну розмову, повідомили в Мінобороні України
Фото для ілюстрації: Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний (праворуч) та голова об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі провели телефонну розмову, повідомили в Мінобороні України

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний поінформував головного генерала США, голову об’єднаного комітету начальників штабів США генерала Марка Міллі, про ситуацію на полі бою і подякував йому за допомогу США та розуміння потреб ЗСУ, а також висловив занепокоєння у звʼязку з використанням Росією морських надводних дронів. Про це Залужний повідомив у Facebook.

Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram.

Телефонна розмова головних військових двох країн відбулась в суботу, повідомили в українському Міноборони. На час публікації Пентагон не видав повідомлення щодо розмови.

У розмові з американським колегою Залужний зазначив, що застосування Росією морських дронів створює загрозу цивільному судноплавству в Чорному морі.

Раніше в соцмедіа було поширено відео на якому, вказують ЗМІ, буцімто видно як російський безпілотний човен, можливо навантажений вибухівкою, врізається в міст в Одеській області. Голос Америки не може незалежно перевірити достовірність відео.

Щодо перебігу бойових дій, Залужний зазначив, що найбільш напружена ситуація наразі на Донецькому напрямку.

"Запеклі бої тривають в районі Вугледара і Марʼїнки. Ми надійно тримаємо оборону. На деяких ділянках фронту нам вдалося відновити раніше втрачені позиції і закріпитися там. Попри постійний тиск ворога, ми продовжуємо утримувати під контролем Бахмут і вживаємо заходів для стабілізації лінії фронту довкола цього міста", - додав український генерал.

"Поінформував свого колегу про підсумки останньої масованої ракетної атаки ворога, підкреслив значення засобів протиповітряної оборони і вкотре подякував за їхнє надання", - написав Залужний в соцмедіа.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG