Спеціальні потреби

Столтенберг не виключає, що Бахмут може впасти найближчим часом


Українські солдати в окопі під обстрілом Росії на лінії фронту поблизу Бахмута, 5 березня 2023. (AP Photo/Libkos, файл)
Українські солдати в окопі під обстрілом Росії на лінії фронту поблизу Бахмута, 5 березня 2023. (AP Photo/Libkos, файл)

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що не може виключати, що російські війська незабаром захоплять місто Бахмут. У розмові з журналістами перед зустріччю міністрів оборони ЄС у Стокгольмі, він сказав, що "не може виключити, що Бахмут може врешті-решт впасти найближчими днями", пишуть медіа.

Столтенберг сказав, що "це не обов’язково відображає будь-який поворотний момент у війні", додавши, що ситуація на Донеччині "просто підкреслює, що ми не повинні недооцінювати Росію". Генсек Альянсу додав: "Ми повинні продовжувати надавати підтримку Україні".

Днями міністр оборони США Ллойд Остін сказав, що відступ українських сил з Бахмута не обов'язково означатиме, що Москва змогла переломити хід війни на свою користь.

Після кількамісячної оборони міста президент України Володимир Зеленський у лютому сказав, що Україні "важливо захистити Бахмут, але не за всяку ціну, щоб усі загинули". Але у понеділок під час чергового засідання Ставки Зеленського головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний та командувач Сухопутних військ України Олександр Сирський "висловилися за продовження оборонної операції та подальше посилення наших позицій у Бахмуті".

Напередодні в інтерв’ю американському CNN президент України Володимир Зеленський заявив, що, якщо війська РФ отримають контроль над Бахмутом, то в них буде "відкрита дорога" для захоплення ключових міст на сході України.

Голос Америки раніше повідомляв, що генерал США у відставці Марк Гертлінг вважає, що Бахмут "ніколи не буде стратегічною або оперативною перемогою жодної зі сторін", "це буде психологічна перемога, і це вже є перемога для України, українських військ, тому що вони так довго утримували його", а російські втрати настільки високі.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG