Спеціальні потреби

Нідерланди та Данія замовили 14 танків Leopard 2 для доставки в Україну у 2024 році


Фото від березня 2023 року. Українські військові отримують танк Leopard 2
Фото від березня 2023 року. Українські військові отримують танк Leopard 2

Нідерланди та Данія замовили 14 танків Leopard 2 для доставки в Україну, повідомляє канал CNN з посиланням німецького виробника озброєння Rheinmetall.

«Ми говоримо про 14 капітально відремонтованих вживаних танків Leopard 2A4, а не про нові машини», – сказав у вівторок представник Rheinmetall Олівер Гоффманн.

Перший бойовий танк планується поставити в Україну в січні 2024 року, а решту – протягом 2024 року.

У березні Німеччина поставила Україні 20 БМП Marder, друга партія з 20 машин буде поставлена влітку 2023 року, повідомляє Rheinmetall. До кінця 2023 року Україна також отримає 26 нових військових вантажівок та дві систем ППО Skynex, додав представник Rheinmetall.

Німеччина схвалила ці поставки відповідно до закону про контроль за експортом зброї. Польща та Німеччина опікуються координацією надання та підтримки роботи танків Leopard.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG