Спеціальні потреби

Politico: Байден звернеться до Конгресу з запитом про додаткову допомогу Україні


Байден очікувано попросить в Конгресу "мільярди доларів" додаткової допомоги для України
Байден очікувано попросить в Конгресу "мільярди доларів" додаткової допомоги для України

Адміністрація президента Байдена може оприлюднити запит на додаткове фінансування для зброї та іншої допомоги Україні в четвер, за інформацією видання Politico, яке спілкувалося з двома особами, обізнаними з деталями щодо часу запиту, які побажали залишитись анонімними.

Конкретна сума запиту, який президент США планує надати до Конгресу, чи його остаточні цілі наразі невідомі. Однак, на думку Politico, мова може йти про мільярди доларів для різних програм, що ще більше підігріє міжпартійну боротьбу в Конгресі щодо державного фінансування, зокрема допомоги Україні. Як відомо, низка консервативно налаштованих представників Конгресу виступає проти надання Україні додаткового фінансування.

Як зазначає Politico, Конгрес вже схвалив надання оборонної підтримки України на близько 43 мільярди доларів від початку вторгнення Росії. Загалом Конгрес США схвалив підтримку України на 113 млрд дол.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG