Спеціальні потреби

Генерал Міллі: українці мають до 45 днів для контрнаступу перед погіршенням погоди


 Голова Об’єднаного комітету начальників штабів Марк Міллі
Голова Об’єднаного комітету начальників штабів Марк Міллі

Голова Об’єднаного комітету начальників штабів генерал Марк Міллі визнав, що український контрнаступ проходить повільніше, ніж планували, але додав, що українські військові «досягли стійкого прогресу та зберегли глибину бойової міці».

«Цей наступ розпочався приблизно 90 днів тому. Він проходить повільніше, ніж планували. Але є різниця між тим, що Клаузевіц (пруський генерал, теоретик війни Карл фон Клаузевіц – ред. ГА) називав війною на папері, і справжньою війною», - цитує видання The Guardian розмову генерала з BBC в недільній програмі «З Лаурою Кюнсберг».

Він зазначив, що зарано говорити, чи провалився контрнаступ, і зазначив, що українські військові мають 45 днів до погіршення погодних умов.

«Це справжні люди в реальних транспортних засобах, які пробиваються крізь справжні мінні поля, і є реальна смерть і руйнування, і є справжнє протистояння. І ще залишається розумний проміжок часу, ймовірно, приблизно від 30 до 45 днів на боротьбу, на яку дозволяють погодні умови», - зауважив Міллі.

Генерал також зазначив, що «українці просуваються стійкими темпами через російські лінії фронту: «Українці ще не закінчили. Ця битва не завершена. Вони не завершили бойову частину того, чого вони намагаються досягти. Тож побачимо, поки що рано говорити, чим це закінчиться. Вони принаймні частково досягли успіху в тому, що задумали, і це важливо».

В матеріалі використані джерела BBC та The Guardian.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG