Спеціальні потреби

Держсекретар США започаткував Ініціативу глобальної музичної дипломатії


Держсекретар США Ентоні Блінкен на події з музичної дипломатії. Вашингтон
Держсекретар США Ентоні Блінкен на події з музичної дипломатії. Вашингтон

Державний секретар США Ентоні Блінкен започаткував Ініціативу глобальної музичної дипломатії, щоб піднести музику як дипломатичний інструмент для просування миру та демократії та підтримки ширших зовнішньополітичних цілей Сполучених Штатів, йдеться в повідомленні Держдепартаменту США.

«Ініціатива спрямована на залучення державно-приватного партнерства для створення музичної екосистеми, яка розширює економічну рівність і креативну економіку, забезпечує соціальні можливості та залучення, а також розширює доступ до освіти», - зазначено в повідомленні офісу речника Держдепартаменту.

В Держдепі пояснюють, що ініціатива спиратиметься на поточні музичні програми публічної дипломатії для створення державно-приватного партнерства з американськими компаніями та некомерційними організаціями, щоб за допомогою музики продемонструвати американське лідерство та створити зв’язки з людьми по всьому світу.

Держсекретар також оголосив про створення Американської програми музичного наставництва, нагороду Центру імені Фулбрайта-Кеннеді, а також зусилля з впровадження американської музики та пісень у класи по всьому світу в рамках інвестицій Сполучених Штатів у вивчення англійської мови.

В рамках оголошеної ініціативи легендарний американський композитор, аранжувальник, музичний продюсер і трубач Квінсі Джонс отримав першу в історії нагороду «Мир через музику», яка визнає та вшановує професіонала американської музичної індустрії, артиста чи групу, які відіграли неоціненну роль у міжкультурних обмінах, і чиї музична робота сприяє миру та взаєморозумінню у всьому світі.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

Розсилка

Відео - найголовніше

Реакції західних експертів на саміт BRICS. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:07:19 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG