Спеціальні потреби

ЗМІ: Конгрес США може об'єднати допомогу Україні та Ізраїлю в один пакет


Фото для ілюстрації: будівля американського Конгресу
Фото для ілюстрації: будівля американського Конгресу

Білий дім та конгресмени, які підтримують допомогу Україні, обговорюють можливість об'єднати в один пакет нові заходи з допомоги Україні та Ізраїлю, повідомляють американські ЗМІ, включаючи NBC та Washington Post, з посиланням на інформацію чиновників американського уряду та законодавців.

Голосування допомоги Україні та Ізраїлю в пакеті, припускає NBC, обговорюватимуть республіканці 11 жовтня під час зібрання з висунення кандидатур на посаду спікера Палати представників Конгресу США.

А от колишній спікер Палати представників Кевін Маккарті сказав NBC News в понеділок, що ще не бачив подібних ініціатив і висловив сумнів, що допомога Ізраїлю "має бути в заручниках чогось іншого".

Washington Post зазначає - серед законодавців є як прихильники, так і противники об'єднання пакетів допомоги. Так, вказує видання, конгресмен-республіканець Тоні Гонзалес переконаний - пакети потрібно об'єднати, зокрема з огляду на те, що допомогу потрібно швидко розглянути. А от конгресмен-республіканець Келі Армстронг каже, що хоч і підтримує допомогу Україні, він виступає проти спільного голосування, адже хоче більшої чіткості щодо планів з України.

В Білому домі вважають - США здатні підтримати як Ізраїль, так і Україну. Координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки США Джон Кірбі заявив в понеділок: "Обидва є важливими і ми достатньо велика, економічно життєздатна, достатньо активна країна, щоб бути спроможними підтримати обох". Він, однак, не вказав, чи буде ці ініціативи об'єднано.

США вже оголосили про додаткову допомогу Ізраїлю, на тлі атак ХАМАС, але обговорюється можлива потреба нових кроків.

Міністерка Сухопутних сил США Крістін Вормут в понеділок заявила про необхідність підтримки нового фінансування від Конгресу для того, щоб надати допомогу як Ізраїлю, так і Україні.

"Одна річ, яка насправді дуже важлива, особливо у питанні боєприпасів і нашої спроможності одночасно підтримувати потенційно і ізраїльтян, і українців – це додаткове фінансування від Конгресу, щоб збільшити наші спроможності, наростити виробництво та оплатити самі боєприпаси ", – зазначила посадовиця.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG