Спеціальні потреби

Спікером Палати представників Конгресу США став Майк Джонсон, який критикував допомогу Україні


Конгресмен з Луїзіани Майк Джонсон під час голосування в Палаті представників Конгресу США, 25 жовтня 2023 року
Конгресмен з Луїзіани Майк Джонсон під час голосування в Палаті представників Конгресу США, 25 жовтня 2023 року

Після тижнів напруженого політичного протистояння, Палата представників Конгресу США обрала нового спікера. Ним став республіканець Майк Джонсон із Луїзіани. За нього проголосували усі 220 республіканців, які контролюють більшість в Палаті представників Конгресу США.

Після голосування Джонсон висловив вдячність колегам, друзям та родині, і в соцмедійному дописі заявив: "Ми повернемо довіру до цієї установи. Ми будемо провадити всеохопний консервативний порядок денний, протистоятимемо шкідливій політиці адміністрації Байдена і підтримуватимемо союзників за кордоном".

Джонсон став четвертим номінантом на цю посаду, після того, як троє кандидатів, включаючи Тома Еммера, Стіва Скаліза та Джима Джордана не змогли набрати достатньо голосів конгресменів.

Підписуйтесь на наш Telegram канал!

Джонсон відомий своєю активною позицією на захист тогочасного президента США Дональда Трампа під час процедури імпічменту.

Трамп підтримав кандидатуру Джонсона. Під час спілкування з пресою в Нью-Йорку, де суд розглядає цивільну справу проти колишнього президента, Трамп назвав Джонсона "надзвичайним конгресменом, якого всі поважають".

Джонсон також активно критикував допомогу Україні і здебільшого голосував проти додаткової допомоги Україні, йдеться в інформації поширеній проєктом "Республіканці за Україну". Проєкт відслідковує і оцінює, як американські законодавці від Республіканської партії ставляться до України – голосують за ті чи інші проукраїнські законопроєкти, публічно висловлюються щодо України, та інше.

В травні 2022 року Джонсон наполягав, що допомога Україні не має переважати над внутрішніми питаннями США.

"Ми не будемо надсилати ще 40 мільярдів за кордон, без достатнього нагляду за тим, куди йдуть кошти, під час хаосу на нашому власному кордоні, коли американським матерям складно знайти дитяче харчування, ціни на бензин рекордно високі, а американським родинам складно звести кінці з кінцями", - наводить проєкт текст заяви Джонсона.

Призначення спікера, як очікують оглядачі, дозволить розблокувати роботу Конгресу і, зокрема розглянути такі ініціативи, як збільшення допомоги Україні, та Ізраїлю. Відповідні запити до Конгресу подав президент США Джо Байден.

Спікер Палати представників є другим посадовцем в США, після президента.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG