Спеціальні потреби

Боррель: інші кризи не відвернуть нашу увагу від України


Верховний представник ЄС із зовнішньої політики Жозеп Боррель
Верховний представник ЄС із зовнішньої політики Жозеп Боррель

Верховний представник ЄС із зовнішньої політики Жозеп Боррель заявив, що інші кризи у світі не відвернуть уваги союзників від України.

Заява прозвучала на тлі повідомлень про наймасштабніші удари Росії по території України з початку року. За повідомленням міністра внутрішніх справ України Ігоря Клименка, за добу Росія обстріляла 118 поселень в 10 областях, що є найбільшою кількістю з початку року.

Це "новий пік жорстокості", сказав головний дипломат ЄС.

"Російська агресія проти України досягла нового піку жорстокості: за 24 години її об’єктами стали понад 100 міст і сіл. Москва не повинна мати ілюзій: інші кризи не відвернуть нашу увагу від України. Наша підтримка триватиме стільки, скільки буде потрібно", - написав Боррель на платформі Х.

Напередодні на засіданні Північної ради в Осло Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що війна в Газі не повинна призвести до послаблення волі та здатності союзників підтримувати Україну. Він зазначив, що немає ознак того, що Росія планує мир, а навпаки планує продовжувати війну.

"Тому ми повинні продовжувати підтримувати Україну. Це означає більше зброї. І я кажу це тому, що хочу миру в Україні. Президент Путін може зупинити війну вже сьогодні, припинивши нападати на сусіда. Україна такої можливості не має. Якщо Україна перестане захищатися, вони будуть окуповані. А окупація – це не мир", - заявив Столтенберг.

Як раніше повідомляв Голос Америки, Президент США Джо Байден намагається переконати Конгрес США підтримати допомогу як Україні, так і Ізраїлю і затвердити новий пакет допомоги обсягом понад 105$ мільярдів, що включає більш ніж 61 мільярд доларів фінансування на допомогу Україні.

31 жовтня Білий дім опублікував звернення до республіканців Палати представників Конгресу США, в якому закликав республіканців в Конгресі не політизувати допомогу Ізраїлю та Україні. "Політизація інтересів нашої національної безпеки не пройде" – йдеться у зверненні.

Своєю чергою у вівторок на слуханнях в Комітеті з асигнувань Сенату США держсекретар США Ентоні Блінкен та очільник Пентагону Ллойд Остін переконували законодавців підтримати ініціативу Байдена щодо додаткової допомоги Ізраїлю та Україні.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG