Спеціальні потреби

Сунак і Зеленський обговорили успіхи українських ППО й подальшу військову допомогу


Архівне фото. Президент України Володимир Зеленський та прем'єр Великої Британії Ріші Сунак, Лондон, 8 лютого 2023. Dan Kitwood/Pool via REUTERS
Архівне фото. Президент України Володимир Зеленський та прем'єр Великої Британії Ріші Сунак, Лондон, 8 лютого 2023. Dan Kitwood/Pool via REUTERS

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак і президент України Володимир Зеленський обговорили останні масштабні атаки Росії по Києву та Харкову, внаслідок яких загинули п'ятеро й поранення отримали 129 людей.

Зеленський подякував "за суттєвий і різнобічний внесок Великої Британії в міцність української ППО, зокрема радарами, передовими протидроновими системами та ракетами".

"Обговорили продовження оборонної співпраці з наголосом на подальшому посиленні ППО та далекобійних спроможностей ЗСУ", - йдеться у повідомленні українського глави.

Сунак "висловив співчуття всім загиблим і пораненим українцям під час варварських авіаударів Росії під час Різдва" й пообіцяв "продовжувати непохитно підтримувати Україну в боротьбі з агресією та окупацією протягом 2024 року та в майбутньому".

Як повідомляє офіс британського прем'єра, "лідери обговорили останні події в конфлікті, включаючи прогрес у Чорному морі та успіх української протиповітряної оборони, підкріпленої поставленими Великобританією ракетами класу «земля-повітря»".

Нагадаємо, Силам Оборони України вдалось знищити усі 35 ударних дронів Shahed-136/131, 10 із 10 аеробалістичних ракет Х-47М2 "Кинджал", 59 із 70 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55 та 3 із 3 крилаті ракети "Калібр".

Зеленський також повідомив, що у розмові із Сунаком вони "також скоординували позиції щодо Української формули миру напередодні четвертої зустрічі радників у Давосі та обговорили підготовку до Глобального саміту миру на рівні лідерів і спільну роботу над конкретними пунктами Формули миру".

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG