Спеціальні потреби

Білий дім: Інші країни чекають на лідерство США у підтримці України


За словами координатора стратегічної комунікації Ради з нацбезпеки США Джона Кірбі, інші країни чекають на лідерство США. Фото: Reuters
За словами координатора стратегічної комунікації Ради з нацбезпеки США Джона Кірбі, інші країни чекають на лідерство США. Фото: Reuters

В Білому домі наголосили, що європейські країни та інші партнери чекають на лідерство США у підтримці України та певність у тому, якою буде американська підтримка України в майбутньому. Про це заявив координатор стратегічної комунікації Ради з нацбезпеки США Джон Кірбі на брифінгу у Білому домі у середу, 31 січня.

Відповідаючи на питання журналістів, як на ситуацію в Україні впливає брак артилерійських снарядів, та щодо заяв Європейського Союзу про відставання у планах з виробництва артснарядів для України, Кірбі зазначив, що це ще раз підкреслює нагальну необхідність ухвалити законопроєкт про додаткове фінансування для України.

“Артилерійські снаряди залишаються одним із найбільш вживаних боєприпасів на полі бою. Абсолютно важливо, щоб ми отримали це фінансування для України, щоб ми могли повернутися до лідерства у світі в підтримці України та забезпечити її здатність захищати себе”, – заявив координатор стратегічної комунікації Ради з нацбезпеки США.

За словами Джона Кірбі, інші країни чекають на лідерство США: “Вони чекають на наші рішення і впевненість у тому, якою буде підтримка України у майбутньому. Це абсолютно життєво важливо, щоб ми ухвалили це фінансування”.

Напередодні Білий дім висловив сподівання, що попри суперечки на Капітолійському пагорбі, Конгресу вдасться узгодити додаткове фінансування для України. Кірбі наголосив, що запит на додаткове фінансування на суму 60 мільярдів доларів було подано ще у жовтні й, за його словами, це сума, яка була ретельно підібрана у консультаціях з Україною, зважаючи на українські потреби.

Як повідомляв Голос Америки, від США, які очолюють міжнародну контактну групу з допомоги Україні у форматі "Рамштайн", на зустрічі 23 січня вперше не було оголошень про передачу зброї Україні.

Напередодні держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що без схвалення Конгресом фінансування для допомоги України її захист від російської агресії опиниться під загрозою.

"Простіше кажучи, без цього все, чого досягли українці й чого ми допомогли їм досягти, буде під загрозою", — сказав Блінкен під час пресконференції з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у Вашингтоні.

Дивіться також: Генсек НАТО Столтенберг закликає консерваторів у США підтримати Україну

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

Розсилка

Відео - найголовніше

Як українці в Лос-Анджелесі збирають гроші для ЗСУ. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:24 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG