Спеціальні потреби

Шаппс скасував візит до Одеси через безпекові застереження


7 березня міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс зустрівся в Києві з президентом України Володимиром Зеленським. Запланований на наступний день візит Шаппса до Одеси не відбувся з міркувань безпеки
7 березня міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс зустрівся в Києві з президентом України Володимиром Зеленським. Запланований на наступний день візит Шаппса до Одеси не відбувся з міркувань безпеки

Міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс скасував візит до Одеси минулого тижня, через "безпекові причини", повідомило Міністерство оборони країни.

Візит мав відбутись 7 березня через день після того, як під час візиту президента України Володимира Зеленського та прем'єр-міністра Греції Кіріакоса Міцотакіса по місту влучила ракета. В результаті влучання 6 березня в Одесі загинуло п'ятеро людей.

Шаппс скасував візит до Одеси після того, як британська розвідка поінформувала посадовців, що про плани візиту дізналась Росія, повідомляє кореспондент Sunday Times, який супроводжував міністра.

Шаппс був в Києві 7 березня, але скасував заплановану подорож до Одеси.

"Путін показав себе безрозсудливим, безжальним та недбалим, - наводить видання слова Шаппса. - Той факт, що він підійшов небезпечно близько фактично, щоб вбити двох західних лідерів, неважливо чи це навмисно, чи випадково".

Минулого тижня Росія, згідно з повідомленнями, заглушила сигнал GPS на літаку, на якому Шаппс повертався з Польщі. Команда літака була змушена використати альтернативну систему визначення місцезнаходження. Інцидент стався, коли літак пролітав над російською Калінінградською областю.

Одеса потерпає від обстрілів з боку Росії. В п'ятницю 20 людей загинули, понад 70 поранено в Одесі внаслідок російського ракетного удару, повідомила місцева влада. Це наймасовіша атака Москви за останні тижні.

Ракети Іскандер-М по Одесі росіяни випустили із тимчасово окупованого Криму, інформують Сили оборони півдня України.

У результаті атаки пошкоджено десять приватних будинків, газопровід низького тиску та рятувальні машини. Загинули і поранені у тому числі люди, які мчали на допомогу першим постраждалим, але самі стали жертвами наступного удару.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

Реакції західних експертів на саміт BRICS. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:07:19 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG