Спеціальні потреби

Командувач Сухопутних військ України очікує, що Росія намагається використати час, перш ніж Україна отримає достатньо зброї


Велелюдний похорон українського воїна Назарія Гринцевича, який загинув на полі бою, Вінниця, Україна, 10 травня 2024 року.
Велелюдний похорон українського воїна Назарія Гринцевича, який загинув на полі бою, Вінниця, Україна, 10 травня 2024 року.

Командувач сухопутними силами України сказав, що очікує, що 26-місячна війна проти Росії увійде в критичну фазу в найближчі два місяці, оскільки Москва намагається використати затримки з поставками зброї Києву.

«Росія знає, що якщо ми отримаємо достатньо зброї протягом місяця-двох, ситуація може обернутися проти неї», — сказав генерал Олександр Павлюк журналу The Economist в інтерв'ю, опублікованому в п'ятницю.

Поставки американської зброї сповільнилися на місяці, а пакет допомоги, запропонований президентом Джо Байденом, був затриманий через суперечки в Конгресі. Пакет допомоги на суму понад 60 мільярдів доларів ухвалили наприкінці минулого місяця.

Президент Володимир Зеленський заявив у п'ятницю, що Україні все ще потрібні "своєчасні" майбутні поставки ключової зброї.

Інтерв'ю Павлюка передувало нападу російської бронетехніки на північний схід Харківської області в п'ятницю.

The Economist сказав, що Павлюк вважає, що Москва зосередиться на своєму повільному просуванні через Луганську та Донецьку області на сході. За його словами, Україні потрібна більша протиповітряна оборона, і вона отримає поштовх із очікуваною поставкою винищувачів F-16.

Росія, сказав Павлюк журналу, «випробовує стабільність наших ліній, перш ніж вибрати найбільш підходящий напрям».

Російські війська зайняли низку сіл на сході після захоплення міста Авдіївка в лютому.

Як пише Reuters, Павлюк применшує значення можливої втрати міста Часів Яр на сході країни, яке вважається воротами до інших міст, таких як Краматорськ і Слов’янськ, які розраховує захопити Москва.

Втрата Часового Яру, за його словами, не матиме «вирішального значення», оскільки це лише «звичайне міське поселення».

Павлюк також сказав, що він вважає, що необхідно знову зосередитися на Києві, звідки російські сили відступили на початку вторгнення після того, як спочатку намагалися наступати на столицю.

«Захист Києва залишається однією з наших головних проблем, як би важко не було на сході, — сказав він The Economist. – Це серце України, і ми знаємо, яку ключову роль відіграватиме оборона столиці в майбутньому».

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG