Спеціальні потреби

Sky News: український літак уперше вразив ціль на території Росії


Українські пілоти, архівне фото
Українські пілоти, архівне фото

Український військовий літак вперше застосував зброю, яка вразила ціль на території Росії, повідомляє 9 червня британська телекомпанія Sky News з посиланням на неназване українське військове джерело.

За інформацією від джерела, був вражений російський командний пункт у неділю, 9 червня, в районі Бєлгорода.

Видання зазначає, що результати атаки ще уточнюють, однак підтверджено, що «це було пряме влучання». Таким чином, Україна вперше вдарила по цілі в Росії боєприпасом із повітря.

Sky News пише, що досі невідомо, який тип боєприпасів використали під час атаки і чи була це західна зброя.

Генеральний штаб ЗСУ наразі не повідомляв про ураження цілей на території РФ.

Раніше, 9 червня, російські соціальні медіа повідомляли про атаку на склад боєприпасів у Ракитянському районі Бєлгородської області. Губернатор Бєлгородської області В’ячеслав Гладков писав, що горить «нежитлове приміщення». А Міністерство оборони РФ заявило про збиття українського безпілотника над Бєлгородською областю.

Як повідомляв раніше Голос Америки, Сполучені Штати дозволяють Києву використовувати американську зброю лише у прикордонній території Росії лише по об'єктах, що використовуються для нападу на Україну. Про це 6 січня в інтерв'ю телеканалу ABC заявив президент США Джо Байден. Президент зараз перебуває в Нормандії на відзначення 80-ї річниці висадки союзників.

"Їм (українцям) дозволено використовувати (американську зброю) у прикордонній території, коли вони (росіяни) використовують (ті військові об'єкти) з іншого боку кордону для нападу на конкретні цілі в Україні, – сказав Байден. – Ми не санкціонуємо удари на 200 миль углиб Росії, ми не санкціонуємо удари по Москві, по Кремлю".

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG