Спеціальні потреби

Велика Британія працюватиме з союзниками, щоб запропонувати Україні чіткий шлях до НАТО - міністр оборони Леммі


Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі
Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі

Велика Британія буде підтримувати "хоробрий народ України, який захищає свою свободу від нової форми фашизму Володимира Путіна", написав у статті, розміщеній на сайті уряду, новий міністр закордонних справ країни Девід Леммі.

В неділю Леммі вирушив з візитом до Польщі та Швеції, де він обговорить зокрема питання співпраці в рамках НАТО та війну Росії проти України, повідомляє агентство Reuters з посиланням на МЗС Великої Британії. Напередодні новий очільник МЗС Великої Британії здійснив візит до Німеччини, де зустрівся зі своєю колегою Анналеною Бербок.

"В розмові з Анналеною Бербок, Радеком Сікорським та Тобіасом Біллстрьомом моє послання буде простим: давайте скористаємося нагодою для перезавантаження, співпрацюючи ще тісніше разом, щоб подолати спільні виклики", - пише у статті Леммі і додає, що найбільшим викликом є війна Росії проти України.

"Безумовно, найбільш безпосереднім із цих викликів є Україна. Ми будемо підтримувати хоробрий народ України, який захищає свою свободу від нової форми фашизму Володимира Путіна. Британська військова, економічна, політична та дипломатична підтримка України залишатиметься залізною", - запевнив міністр закордонних справ.

Він додав, що вторгнення Росії в Україну продемонструвало необхідність посилити співпрацю союзників.

"Ми завжди сильніші, коли працюємо з іншими. Німеччина, Польща та Швеція також є рішучими прихильниками України. Європейська безпека буде зовнішнім і оборонним пріоритетом цього уряду. Варварське вторгнення Росії чітко показало, що нам потрібно робити більше для зміцнення нашої власної оборони", - пише Леммі.

Наступного тижня новий прем’єр-міністр Кір Стармер, керівник МЗС Девід Леммі та очільник міноборони ВБ Джон Гілі братимуть участь у саміті НАТО у Вашингтоні, який проходитиме 9-11 липня.

"Відданість цього уряду Альянсу непохитна, як це було за часів Бевіна (колишній міністр закордонних справ Великої Британії - ред. ГА) Я буду обговорювати цими вихідними, як союзники по НАТО можуть піти далі в інвестуванні в наші тісно пов’язані оборонні галузі та запропонувати Україні власний чіткий шлях до приєднання до нашого альянсу", - запевнив міністр Леммі.

Тим часом новий міністр оборони Великої Британії Джон Гілі під час візиту в неділю до Одеси пообіцяв посилити підтримку України Великобританією, повідомили в уряді Великої Британії.

Після зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським і міністром оборони Рустемом Умєровим, міністр Гілі оголосив, що Велика Британія надасть країні новий пакет військової допомоги.

Цей новий пакет включає:

  • Чверть мільйона боєприпасів 50-го калібру
  • 90 протитанкових ракет Brimstone
  • 50 малих військових катерів для підтримки річкових і прибережних операцій
  • 40 машин розмінування
  • 10 артилерійських гармат АС-90
  • 61 бульдозер для допомоги у створенні оборонних позицій
  • Підтримку раніше наданих AS-90, включаючи 32 нові стволи та критичні запчастини, які допоможуть Україні випустити ще 60 000 155-мм снарядів

Джон Гілі також доручив офіційним особам забезпечити прискорення та повну доставку в Україну обіцяного у квітні пакету військової допомоги протягом наступних 100 днів.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG