Спеціальні потреби

Зеленський обговорив із новим очільником британського уряду ситуацію на фронті та потребу в далекобійній зброї


Президент Володимир Зеленський зустрівся з новим головою британського уряду Кіром Стармером
Президент Володимир Зеленський зустрівся з новим головою британського уряду Кіром Стармером

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з новим головою британського уряду Кіром Стармером – про це він повідомив 19 липня.

Зеленський зазначив, що сторони обговорили "кілька вагомих питань":

"Серед головного – ситуація на фронті, необхідність далекобійної зброї, щоб бути здатними захищати життя наших людей. Поінформував про затвердження Стратегії морської безпеки України. Будемо й надалі працювати разом над зміцненням нашої морської коаліції".

Президент подякував Великій Британії за підтримку України.

Стармер також підтвердив зустріч із Зеленським.

"Честь вітати вас на Даунінг-стріт, президенте Зеленський", – прокоментував він.

Після 35-хвилинної зустрічі зі Страмером Зеленський звернувся до британського кабінету міністрів. Міністри стоячи аплодували Зеленському, пише Reuters.

"Україна є і завжди буде в центрі порядку денного цього уряду, і тому цілком доречно, що президент Зеленський виступить з історичним зверненням до мого кабінету", — сказав Стармер у заяві перед засіданням.

У четвер Велика Британія ввела санкції проти 11 суден, що транспортують російську нафту. Страмер оголосив про плани Британії збільшити санкції проти Росії, а також укласти угоду з Україною, що дозволить Україні залучити 3,5 мільярда фунтів стерлінгів (4,5 мільярда доларів) експортного фінансування для зміцнення оборонно-промислових баз обох країн і збільшення виробництва.

Президент України Володимир Зеленський прибув 18 липня до Великої Британії, де взяв участь у саміті Європейського політичного співтовариства, створеного після вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року.

Він також зустрівся з королем Великої Британії Чарльзом ІІІ.

В статті використано матеріали Reuters.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG