Спеціальні потреби

Лідер Хезболли пообіцяв “не символічну” помсту за вбивство лідера ХАМАСу


Бійці Хезболли біля труни свого командира Фуада Шукура слухають виступ лідер Хезболли Сайєда Хасана Насралли у передмісті Бейрута, Ліван, 1 серпня 2024 р. AP Photo/Hussein Malla
Бійці Хезболли біля труни свого командира Фуада Шукура слухають виступ лідер Хезболли Сайєда Хасана Насралли у передмісті Бейрута, Ліван, 1 серпня 2024 р. AP Photo/Hussein Malla

Лідер ліванського бойового угруповання “Хезболла” Хасан Насралла заявив, що на вбивство лідера ХАМАСу, угруповання, визнаного у США та низці країн світу терористичною організацією, буде “обов'язково” надано відповідь для помсти.

“Ми не кажемо, що зберігаємо за собою право на відповідь, ми відповімо, це однозначно”, — цитує Насраллу CNN.

Ворог і ті, хто стоїть за ворогом, повинні очікувати чіткої відповіді, що буде реальна, а не символічна
Хасан Насралла

За його словами, “ворог і ті, хто стоїть за ворогом” повинні очікувати “чіткої відповіді”, а також заявив, що вона буде “реальна, а не символічна”.

Лідер Хезболли висловив співчуття ХАМАСу у зв'язку з вбивством його політичного лідера в Ірані та додав, що Ізраїль “перетнув червоні лінії” на Близькому Сході.

Уряд Ірану та ХАМАС стверджують, що вбивство Ісмаїла Ханії здійснив Ізраїль. Сам Ізраїль не підтвердив і не спростував свою причетність, нагадує CNN.

“Сьогодні [Ізраїлю] слід чекати гніву … почесних людей цієї нації… за всю пролиту кров”, — сказав лідер Хезболли.

Насралла також відкинув звинувачення Ізраїлю у ракетному ударі 27 липня по спортивному майданчику на окупованих Ізраїлем Голанських висотах, внаслідок якого загинули 12 дітей та підлітків.

Масуд Пезешкіан складав присягу президента Ірану під викрики натовпу “Смерть Америці, смерть Ізраїлю”

У похоронах політичного лідера ХАМАСу в Ірані взяли участь верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї та новообраний президент Ірану Масуд Пезешкіан.

Останній складав присягу 2 дні тому під викрики натовпу “Смерть Америці, смерть Ізраїлю”, інформувала агенція Reuters.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш попередив, що вбивство Ханії є “небезпечною ескалацією” напруженості в регіоні.

США та інші уряди закликали громадян залишити Ліван через загрозу війни унаслідок загострення напруженості між Ізраїлем і підтримуваними Іраном бойовиками Хезболли.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG