Спеціальні потреби

Мешканця Вірджинії арештовано за звинуваченнями у насильницьких погрозах Гарріс


USA-ELECTION/HARRIS
USA-ELECTION/HARRIS

Мешканця Вірджинії звинуватили в насильницьких погрозах Камалі Гарріс у соціальних мережах, які почались незабаром після того, як вона почала свою президентську кампанію. Про це повідомляє BBC.

66-річний Френк Карілло з Вінчестера постав перед судом у понеділок через повідомлення з погрозами, опубліковані на консервативному блогерському сайті GETTR.

В одному він написав, що пані Гарріс «потрібно спалити живою», а інший заявив, що вона «пошкодує про спробу стати президентом».

Карілло заарештували 2 серпня. Під час обшуку в його будинку агенти ФБР вилучили гвинтівку типу AR15, пістолет і тисячі патронів.

Слідчі стверджують, що Карілло «свідомо та навмисно погрожував позбавити життя та завдати тілесних ушкоджень» Гарріс. У справі йдеться про 4359 повідомлень із загрозами різним людям або групам, у тому числі 19 повідомлень, спрямованих проти Гарріс.

Судові документи показали, що інші повідомлення включали погрози "вбити всіх мусульман" і вистрілити "нелегалам... в голову".

Повідомлення на адресу Гарріс датуються 27 липня – датою її першого збору коштів на передвиборну кампанію, і менш ніж через тиждень після того, як Джо Байден вибув із президентської гонки та підтримав її.

"Це смішно, щоб це коментувати", - сказав Карілло під час обшуку в його будинку. Карілло запросив адвоката і наступного разу постане перед судом у четвер.

Погроза президенту, віце-президенту чи іншим особам, які можуть зайняти пост президента у разі необхідності карається позбавленням волі на строк до п’яти років.

GETTR і Google допомогли ФБР у розслідуванні. GETTR був заснований Джейсоном Міллером, головним речником Трампа. Він пішов з компанії, коли минулого року приєднався до президентської кампанії Трампа у 2024 році.

Республіканці та демократи засудили зростання тенденції політичного насильства, особливо після замаху на Дональда Трампа минулого місяця, який отримав поранення під час зустрічі з виборцями.

Нагадаємо, 13 липня на кандидата від Республіканської партії на президентських перегонах 2024 року Дональда Трампа було скоєно замах під час зустрічі з виборцями в Пенсильванії. Один учасник мітингу загинув, а ще двоє зазнали поранень. Нападника, яким виявився 20-річний місцевий мешканець Меттью Крукс, застрелили на місці. Слідство триває.

Президент США Джо Байден закликав країну до єднання і засудив спробу вбивства колишнього президента США Дональда Трампа та висловив співчуття родині загиблого під час атаки та постраждалим.

"В Америці немає місця такому роду насильства, або, чесно кажучи, будь-якому насильству, - сказав Байден звертаючись до країни з Білого дому, - спроба вбивства суперечить всьому, за що ми виступаємо як країна. Всьому... Єдність - найбільш невловима ціль, але ніщо не є настільки важливим зараз, як єдність".

Спроба замаху на колишнього президента США Дональда Трампа на передвиборчій події в Пенсильванії викликала різкий осуд і міжнародної спільноти.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG