Спеціальні потреби

У Франції помер відомий актор Ален Делон


Ален Делон, травень 2019, Канни
Ален Делон, травень 2019, Канни

У Франції помер відомий актор Ален Делон, повідомили 18 серпня французькі ЗМІ. Йому було 88 років.

Делон був у поганому стані після перенесеного інсульту у 2019 році, рідко покидаючи свій маєток у Душі – муніципалітет у Франції. У квітні 2024 року суддя помістив Делона під «посилене кураторство», тобто він більше не мав повної свободи розпоряджатися своїми активами. Він уже перебував під правовим захистом через занепокоєння щодо його здоров’я та благополуччя.

Делон не мав професійної акторської освіти – за його словами, він навчався акторській майстерності на знімальному майданчику. Популярність прийшла до нього після фільму «Рокко та його брати» (1960). Серед його найвідоміших робіт – ролі у фільмах «Чорний тюльпан», «Три кроки в маренні», «Зорро», «Поліцейська історія», «Трьох треба прибрати», «Неприборканий». Загалом він знявся більш ніж у 70 фільмах.

Делон також виступив режисером трьох та продюсером понад тридцяти кінофільмів, писав сценарії, пробував себе як співак.

Роботи Делона відзначені численними нагородами.

В квітні 2024 року президент України Володимир Зеленський нагородив Алена Делона орденом "За заслуги перед Україною". У посольстві України у Франції підкреслили, що з першого дня повномасштабного вторгнення актор активно висловлював свою проукраїнську позицію.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG