Спеціальні потреби

Telegram заявляє, що затриманий у Франції Дуров “не має чого приховувати”


Павел Дуров виїхав з Росії 2014 року через, як він каже, тиск російської влади і вимоги російських служб видати дані користувачів під час Революції гідності в Україні.
Павел Дуров виїхав з Росії 2014 року через, як він каже, тиск російської влади і вимоги російських служб видати дані користувачів під час Революції гідності в Україні.

Компанія Telegram заявляє, що її засновник і власник Павел Дуров, затриманий в суботу 24 серпня у Франції, “не має чого приховувати” і стверджує, що дотримується законів Європейського Союзу.

Заява в каналі Telegram News з'явилася на тлі припущень у Франції, що затримання Дурова може тривати до чотирьох днів, впродовж яких йому або мають висунути звинувачення, або відпустити.

Французькі державні органи впродовж вихідних не подавали офіційної інформації, але медія, зокрема агенція AFP, повідомили, що затримання пов’язане з розслідуванням звинувачень про використання Telegram для шахрайства, торгівлі наркотиками, тероризму та іншої злочинної діяльності.

Згідно з тими повідомленнями Дуров може бути звинувачений у тому, що компанія Telegram не виконувала вимоги щодо протидії злочинній діяльності.

Застосунки Telegram на смартфонах і в комп’ютерах дають користувачам можливість зашифрованої переписки, голосового та відеозв’язку, а також забезпечують так звані канали для поширення інформації.

В оприлюдненій заяві Telegram стверджує, що “дотримується законів ЄС, включно з Актом про цифрові послуги” і що її “модерація відповідає стандартам галузі і постійно покращується”.

“Генеральний директор Telegram Павел Дуров не має чого приховувати і часто подорожує Європою”, - йдеться в заяві, де також названо “абсурдними твердження, що платформа чи її власник відповідальні за зловживання тією платформою”.

Telegram називає себе “засобом зв'язку” та “джерелом життєво важливої інформації” для “майже мільярда користувачів” у світі і висловлює сподівання на “швидкого розв'язання ситуації”.

Втікач з Росії

39-річний Павел Дуров виїхав з Росії 2014 року і офіційно мешкає в Дубаї, користуючись подвійним громадянством Об'єднаних Арабських Еміратів та Франції.

Але у Москві його вважають російським громадянином і міністерство закордонних справ заявило про наміри надавати йому у Парижі консульську підтримку.

Дуров стверджував, що полишив Росію після того, як втратив контроль над своєю попередньою компанією і не підкорився вимогам віддати службам безпеки дані учасників протестів 2014 року в Україні.

Telegram стверджує, що не збирає дані своїх користувачів, і закодовує “все, що пересилається” на тій платформі.

“Ми вважаємо, що найдієвіший спосіб боротися з дезінформацією - це давати читачам інструменти й інформацію для перевірки медій, які вони споживають”, - наполягає компанія.

Застосунок Telegram поширений в Росії, а також в Україні, і зокрема в Telegram поширює звернення український президент Володимир Зеленський.

Telegram стверджує, що має 900 мільйонів активних користувачів щомісяця і називає себе серед найпопулярніших соцмедіа після TikTok, Instagram, Facebook i WhatsApp.

Розсилка

Відео - найголовніше

Польща підтримує Україну в ударах вглиб Росії. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:08:32 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG