Спеціальні потреби

Блінкен обговорює підтримку України в межах стратегічного діалогу США з Британією


Державний департамент США і міністерство закордонних справ Великої Британії повідомили, що спільні зусилля на підтримку України є однією з провідних тем візиту державного секретаря Ентоні Блінкена 10 вересня в Лондоні.

Блінкен та його колега - британський міністр закордонних справ Девід Ламмі започатковують те, що дві країни називають “стратегічним діалогом”, який зміцнить “особливі відносини” США і Британії.

Візит американського посадовця відбувається на тлі повідомлень, що Іран міг надати Росії балістичні ракети для використання у російській війні проти України.

Чільні іранські представники завжди заперечували постачання зброї Росії, але у Москві цими днями не заперечували повідомлень про постачання ракет, які подавав телеканал CNN і газета Wall Street Journal.

Заяви посадовців у Вашингтоні та Лондоні дають підстави припускати про різницю у відповідях на щораз гучніші заклики України, щоб міжнародні партнери погодилися на застосування наданої українцям західної так званої далекобійної зброї для ударів по цілях в глибині території Росії.

Британські представники, зокрема прем’єр-міністр Кір Стармер заявляли, що Україна в межах захисту від агресії і за умови дотримання міжнародних законів має право вражати військові цілі на російській території.

У Лондоні при цьому чітко не казали, що схвалюють застосування українцями саме британської зброї, зокрема крилатих ракет Storm Shadow.

Але представники американського уряду висловлювалися на цю тему з більшими застереженнями, даючи зрозуміти, що Україна має обмеження, зокрема у використанні американських ракет ATACMS.

Блінкен і Ламмі також обговорюватимуть ширші питання безпеки у Європі, а також становище на Близькому Сході та в регіоні Індійського і Тихого океану.

Брифінг. Російські безпілотники порушили авіапростір двох країн НАТО
please wait

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG