Спеціальні потреби

Евакуація в Росії, де, кажуть українці, вражено склади ракет


Стоп-кадр з відеозапису поширеного в інтернетних соцмедіа із зображенням, як сказано, пожежі і вибухів біля міста Торопец в Тверській області Росії 18 вересня 2024 р.
Стоп-кадр з відеозапису поширеного в інтернетних соцмедіа із зображенням, як сказано, пожежі і вибухів біля міста Торопец в Тверській області Росії 18 вересня 2024 р.

На тлі повідомлень 18 вересня про велику пожежу і вибухи у Тверській області в Росії в Україні кажуть, що це наслідок ударів українських безпілотних літальних апаратів на склади російської зброї.

В Росії на початку дня підтвердили, що біля міста Торопец Тверської області, яка межує з Московською, спалахнула пожежа, але не казали, на якому об'єкті.

Тим часом міжнародні та українські засоби масової інформації цитують джерела у Києві з твердженням, що йдеться про наслідки атаки великого російського збройного арсеналу українськими дронами.

Агенція Reuters передає, що “джерело” в Службі Безпеки України повідомило про удари по російських складах боєприпасів.

“На тих складах зберігалися ракети призначені для тактичних ракетних систем Іскандер, тактичних ракетних систем Точка-У, керовані авіабомби та артилерійські боєприпаси", - цитує агенція, не називаючи імені, чи посади особи в СБУ.

Від імені Андрія Єрмака, чільного радника українського президента, на платформі Telegram 18 вересня поширене відео з великими вибухами і вогнем.

Підпис під тим відео не пояснює, що саме на ньому відбувається, а лише проголошує: "Демілітаризація Росії необхідна для припинення терору".

Стриманість російських повідомлень

Контрольовані державою російські джерела інформації спочатку поширили повідомлення російського міністерства оборони про те, що в ніч з 17 на 18 вересня кілька регіонів Росії зазнали атак безпілотними літальними апаратами.

Ті повідомлення наголошували на тому, що дрони були збиті і підкреслювали заяви місцевих російських посадовців про відсутність шкоди.

Але окремо з Тверської області повідомили про евакуацію мешканців і закриття дитячих садків та шкіл у Західнодвінському окрузі.

Причиною евакуації в російських ЗМІ названо “роботу протиповітряної оборони і пожежу” в місті Торопец.

Державні російські джерела не повідомляли про те, який саме об’єкт горить, але зауважували, що полум’я виникло внаслідок, як стверджується “падіння уламків БПЛА”.

Фейки на замовлення Кремля: деталі великого розслідування ЗМІ. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:02 0:00

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG