Спеціальні потреби

Зеленський розпочав візит до США


Президент України Володимир Зеленський планує представити "план перемоги" лідерам держав-союзниць
Президент України Володимир Зеленський планує представити "план перемоги" лідерам держав-союзниць

Президент України Володимир Зеленський розпочав візит до США з подорожі до Пенсильванії. Про це президент України повідомив у відеозверненні в Telegram.

"Розпочинаємо візит у Сполучені Штати. Зараз Летімо в Пенсильванію - особливий візит. Потім - Нью-Йорк, Вашингтон", - заявив Зеленський у зверненні, записаному на борту літака.

Перша зупинка у візиті Зеленського до США - завод у Скрентоні, Пенсильванія - одне із небагатьох підприємств у США, де виготовляють 155-мм артилерійські снаряди. Україна вже отримала від США понад 3 мільйони 155-мм снарядів.

Кортеж президента України Володимира Зеленського прибуває на завод в Скрентоні, Пенсильванія, 22 вересня 2024 року
Кортеж президента України Володимира Зеленського прибуває на завод в Скрентоні, Пенсильванія, 22 вересня 2024 року

Потім Зеленський виступить на подіях в ООН, а в четвер планує представити "план перемоги" президенту США Джо Байдену.


"Україна представить у Сполучених Штатах "план перемоги". Першим його повністю побачить президент Америки. Звичайно, представлю його і усім лідерам країн-партнерів, які так само, як і президент Байден, є лідерами світу. Вони можуть стати і лідерами миру, допомагаючи нам з планом перемоги", - додав він.

У Білому домі з нетерпінням чекають презентації "плану перемоги" Зеленського і хочуть узгодити стратегічні цілі із Києвом на останні чотири місяці президентства Байдена. Про це Майкл Карпентер, директор із питань Європи у Раді з нацбезпеки США, розповів в інтерв'ю Голосу Америки.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG