Спеціальні потреби

У Сенаті та Палаті представників анонсували двопартійні зустрічі з Зеленським у четвер. Спікер Джонсон зустрічатися не планує


Лідер більшості у Сенаті Чак Шумер (ліворуч), президент України Володимир Зеленський та лідер меншості у Сенаті Мітч Макконнелл 10 липня 2024 року. Фото: AP/John McDonnell
Лідер більшості у Сенаті Чак Шумер (ліворуч), президент України Володимир Зеленський та лідер меншості у Сенаті Мітч Макконнелл 10 липня 2024 року. Фото: AP/John McDonnell

Лідер більшості у Сенаті, демократ Чак Шумер повідомив, що має намір зустрітися у четвер, 26 вересня, із президентом України Володимиром Зеленським.

"Завтра ми з гордістю вітатимемо президента України Зеленського в Капітолії США, щоб підтвердити нашу підтримку народу України та почути від нього, що потрібно його країні в час, коли вони протистоять Путіну", - написав сенатор Шумер у мережі Х (раніше Твітер).

Як очікується, Володимир Зеленський також проведе зустріч із лідером демократів у Палаті представників Гакімом Джеффрісом, про це повідомила журналістка CNN на Капітолійському пагорбі Гейлі Талбот.

За даними видання Politico, Зеленський у Конгресі проведе також зустріч із лідером меншості в Сенаті, республіканцем Мітчем Макконнеллом та членом Палати представників, демократом Грегорі Міксом, високопоставленим членом Комітету із закордонних справ. Крім того, запланована зустріч із членами Комітету Палати представників із питань збройних сил.

Зустріч зі спікером Палати представників США, республіканцем Майком Джонсоном не запланована, повідомляє Politico.

У розмові з журналістами у середу ввечері, спікер Палати представників Майк Джонсон сказав, що "не планує" зустрічатися із президентом України Володимиром Зеленським у четвер, коли той приїде до Вашингтона.

Зустріч президента Зеленського із Дональдом Трампом, кандидатом у президенти від Республіканської партії, також не запланована. Про це 25 вересня, повідомило видання AP.

18 вересня Трамп заявляв, що "імовірно" зустрінеться з президентом Зеленським. "Напевно, так", - сказав Трамп, відповідаючи на запитання журналіста про те, чи має він намір зустрітися із президентом України, повідомляє видання Reuters.

Минулого тижня, як повідомляє AP, президент України заявляв, що зустріч із Трампом була б корисною: "Головне - встигнути. Я не буду заглядати в майбутнє, але думаю, що це буде важливим для нас обох".

Як повідомляв Голос Америки, президент України Володимир Зеленський у Білому домі проведе дві окремі зустрічі з президентом Байденом і віцепрезиденткою Камалою Гарріс. Він поінформує їх про свій "план перемоги" у війні проти Росії.

План, серед іншого, вимагатиме посилення України з метою примусити Росію припинити війну та розпочати переговори на справедливих засадах. Байден стане першим закордонним лідером, якому президент України розкриє конкретні деталі свого плану.

Україна також сподівається, що Байден перегляне питання обмеження на використання західних ракет великої дальності проти цілей вглибині Росії.

Дивіться також:

Чому в Конгресі хочуть розслідувати візит Зеленського. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:06:56 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG