Спеціальні потреби

Байдена у жовтні чекають в Німеччині зокрема для розмов про підтримку України


Німеччина є найбільшим після США постачальником військової допомоги Україні. На світлині - президент США Джо Байден і канцлер Німеччини Олаф Шольц у Вашингтоні під час саміту НАТО 11 липня 2024 р.
Німеччина є найбільшим після США постачальником військової допомоги Україні. На світлині - президент США Джо Байден і канцлер Німеччини Олаф Шольц у Вашингтоні під час саміту НАТО 11 липня 2024 р.

Американські та німецькі урядові джерела оголосили про поїздку президента США Джо Байдена до Німеччини 10-12 жовтня, що ймовірно буде його останнім візитом до Європи перед американськими президентськими виборами у листопаді.

Він також висловить вдячність Німеччині за підтримку оборони України від російської агресії.

З посиланням на німецьких посадовців часопис Spiegel написав, що у Берлін в цей час планують запросити також президента Франції Еммануеля Макрона і британського прем’єр-міністра Кіра Стармера для обговорення підтримки України на чотиристоронній зустрічі.

Білий дім повідомив, що візит Джо Байдена до Німеччини має на меті зміцнення “тісних зв’язків” і “координацію спільних пріоритетів” США і Німеччини.

“Він також висловить вдячність Німеччині за підтримку оборони України від російської агресії і за те, що Німеччина приймає у себе військовослужбовців США та робить внесок у безпеку Сполучених Штатів, Німеччини та цілого альянсу НАТО”, - сказано в повідомленні Вашингтона.

Очікують, що Байден у Німеччині відвідає американську військову базу Рамштайн, яка стала особливо відомою, бо на ній від початку російського вторгнення в Україну 2022 року почалися регулярні зустрічі представників приблизно п’ятдесяти країн, які узгоджують військову допомогу Україні.

В Африку

З Європи президент США 13 жовтня вилетить до Африки, де має відвідати Анголу.

Це буде перший президентський візит Джо Байдена на Африканський континент.

У повідомленні Білого дому виокремлено, що на зустрічі з ангольським президентом Жуаном Лоренсу “святкуватимуть знаковий проєкт” за участю Групи-7 про першу в Африці трансконтинентальну залізничну мережу, яка сполучить африканські узбережжя Атлантичного і Тихого океанів.

Байден сподівався бути в Анголі минулого року, повідомляє агенція Reuters, але поїздка була відкладена через спалах у жовтні війни Ізраїлю проти Хамасу.

Розсилка

Відео - найголовніше

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG