Спеціальні потреби

Зеленський запевняє, що Трамп підтримуватиме Україну, а Венс повторює свою критику


Президент України Володимир Зеленський назвав "продуктивною" свою зустріч із експрезидентом США Дональдом Трампом
Президент України Володимир Зеленський назвав "продуктивною" свою зустріч із експрезидентом США Дональдом Трампом

Президент України Володимир Зеленський висловив переконання, що колишній президент США і кандидат в президенти Дональд Трамп підтримуватиме Україну.


"Від Дональда Трампа я отримав дуже пряму інформацію про те, що він буде на нашому боці і підтримуватиме Україну", - заявив Зеленський в інтерв'ю Fox News після зустрічі з колишнім президентом у п'ятницю.

Ведучий Fox News Гріфф Дженкінс попросив Зеленського прокоментувати його інтерв'ю New Yorker, де той заявив, що Трамп "насправді не знає, як зупинити війну, хоча може думати, що знає". Український президент у відповідь уточнив, що українці знають "значно краще, ніж будь-хто, включаючи Дональда Трампа, що відбувається в Україні".

"Це складно зрозуміти", - додав він і зазначив, що за час війни Україна дуже змінилась і "без цього досвіду справді неможливо зрозуміти, як зупинити Путіна".

Зеленський також відповів на критику республіканців щодо його візиту до Пенсильванії на завод з виробництва боєприпасів, нагадавши, що раніше відвідував завод в Юті, де зустрічався із республіканцями.

Республіканці з оточення Трампа критикували подорож Зеленського на завод, де його супроводжували законодавці від Демократичної партії, а також губернатор штату, який підтримує на виборах кандидатку в президенти від демократів - Камалу Гарріс.

Цю критику на вихідних повторив кандидат у віцепрезиденти США в команді Трампа Джей Ді Венс. Виступаючи на зустрічі з виборцями у Пенсильванії в суботу Венс сказав про Зеленського: "Він приїхав агітувати з керівництвом демократів". Венс додав, що український президент має дякувати за підтримку народові Америки та Пенсильванії.

Під час візиту на завод минулого тижня Зеленський подякував працівникам, які виготовляють снаряди 155-мм калібру, важливі для України в протистоянні російській агресії.

Раніше Зеленський називав мирні пропозиції Венса "надто радикальними", адже кандидат у віцепрезиденти США допускає, що Україна може поступитись частиною територій.

Під час візиту до США минулого тижня Зеленський тричі виступав в ООН, включаючи звернення до Генеральної Асамблеї, провів зустрічі з президентом США Джо Байденом, віцепрезиденткою Гарріс, колишнім президентом США Дональдом Трампом та американськими законодавцями. Зеленський представив політикам у США свій "план миру" і закликав надавати більшу підтримку Україні, включаючи дозвіл на удари вглиб території Росії.


  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG