Спеціальні потреби

Через ураган на півдні США загинули понад 130 людей, понад 1,5 млн лишились без світла


AP Top Photos of the Month September 2024
AP Top Photos of the Month September 2024

Північна Кароліна відновлює пошуково-рятувальні операції після урагану "Гелін". Шторм забрав життя понад 130 людей у Північній Кароліні, Південній Кароліні, Джорджії, Флориді, Теннессі та Вірджинії, і очікується, що кількість загиблих зросте, коли рятувальні команди досягнуть ізольованих міст і буде відновлено зв'язок.

"Багато постраждалих. Коли у вас немає електроенергії, коли у вас немає мобільного зв’язку, коли у вас немає води, це катастрофічна ситуація, – сказав губернатор Північної Кароліни Рой Купер. - Деякі з наших громад повністю знищені".

За словами Купера, штат координував 92 пошуково-рятувальні групи з 20 штатів і уряду США. Найбільше руйнувань зазнала західна частина штату, де шторм знищував дороги, виривав із корінням дерева та трощив будинки.

За його словами, у понеділок працівники служби надзвичайних ситуацій доставили мільйон літрів води, 600 тисяч обідів.

Ураган досяг узбережжя Флориди у четвер й почав рухатись на північ.

Майже 1,8 мільйона будинків і підприємств у семи штатах від Флориди до Огайо залишалися знеструмленими в ніч на понеділок, згідно з даними сайту Poweroutage.us, у тому числі 643 тисяч у Південній Кароліні та 480 тисяч у Джорджії. Станом на ранок вівторка 1,5 млн осель ще не мають світла.

Президент Джо Байден заявив, що відвідає Північну Кароліну в середу, а незабаром після цього відвідає Джорджію і Флориду. Він також може попросити Конгрес повернутися до Вашингтона на спеціальну сесію для виділення додаткового фінансування для допомоги постраждалим.

Розсилка

Відео - найголовніше

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG