Спеціальні потреби

Кандидати у віцепрезиденти Волз і Венс проведуть нині теледебати


Сенатор від Огайо Джей Ді Венс, кандидат у віцепрезиденти від республіканців, та губернатор Міннесоти Тім Волз, кандидат у віцепрезиденти від демократів
Сенатор від Огайо Джей Ді Венс, кандидат у віцепрезиденти від республіканців, та губернатор Міннесоти Тім Волз, кандидат у віцепрезиденти від демократів

Губернатор Міннесоти Тім Волз і сенатор від Огайо Джей Ді Венс проведуть теледебати у прямому ефірі у вівторок у Нью-Йорку. До виборів президента США залишається місяць, й кандидати від Демократичної та Республіканської партій у віцепрезиденти намагаються схилити на свій бік виборців.

Це єдині дебати між Волзом і Венсом. Також поки більше не планується дебатів між кандидатами в президенти, віцепрезиденткою-демократкою Камалою Гарріс і експрезидентом-республіканцем Дональдом Трампом.

Кампанії прагнуть отримати будь-яку перевагу в напружених перегонах. Національні опитування показують, що Гарріс має невелику перевагу над Трампом, але між ними практично немає розриву в кількох штатах, які матимуть вирішальне значення для прийняття рішення про те, хто стане наступним президентом.

Білл Ґолстон з Інституту Брукінгса сказав Голосу Америки, що важливою частиною дебатів як для Волза, так і для Венса є не помилятися й виражати політичну позицію, яку не поділяє їхній кандидат у президенти.

"Перше, що їм потрібно зробити, це представитися електорату, і кожен намагатиметься справити гарне загальне враження, — сказав Ґолстон. — По-друге, основне правило для кандидатів у віцепрезиденти майже таке саме, як основне правило для віцепрезидентів; а саме, не робіть нічого, що послабило б, підірвало чи збентежило вашого кандидата, чи вашого президента".

У попередніх президентських виборах у США відбувалось кілька раундів теледебатів між кандидатами, але не на цих виборах.

Трамп взяв участь у червневих дебатах проти президента Джо Байдена, після чого його партію спонукала демократа вийти з перегонів. Після того, як Гарріс стала кандидаткою від Демократичної партії, вона й Трамп провели теледебати у вересня.

Виборці в шести з 50 штатів США вже голосують достроково, а до 16 жовтня достроково проголосують ще 14 штатів.

У статті використано матеріали Associated Press та Reuters

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG