Спеціальні потреби

Безос отримав $ 3 млрд від продажу акцій Amazon у тиждень виборів президента США


Джефф Безос
Джефф Безос

Справжніми переможцями тижня після виборів президента США місцеві ЗМІ називають Безоса та Цукерберга

В понеділок та вівторок цього тижня Джефф Безос, засновник компанії Інтернет-торгівлі Amazon, продав акції компанії на суму бльіше 3 мільярдів доларів. Це засвідчили дані Комісії США з цінних паперів та фондових ринків. Безос все ще володіє біля 10% компанії.

Після дня виборів у США, ціни на акції на американських біржах пішли вгору в середу. Найбільше зростання показали акції компаній високих технологій. Завдяки зростанню на фондових ринках, 167 американських мільярдерів збільшили свої статки на 57 мільярдів доларів, пише Fox News. Статки Безоса а також засновника Facebook Марка Цукерберга зросли найбільше - на 10,5 мільярда доларів та на 8 мільярдів, відповідно, повідомляє Bloomberg.

Раніше Безос заявляв, що щорічно продаватиме акції Amazon на один мільярд доларів для того, щоб фінансувати компанію космічних технологій Blue Origin. Цього року він продав акції компанії на суму 10 мільярдів доларів.

Безоса вважають найбагатшою людиною світу. Його статки зросли до 191 мільярда доларів з 76 мільярдів доларів на початку цього року, згідно з Індексом мільярдерів, який складає Bloomberg.

Дивіться також: Ексклюзив: як рахують голоси в Пенсильванії - інтерв’ю з членами виборчої комісії. Відео

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG