Спеціальні потреби

Ризикуючи розлютити Китай, США надсилають делегацію високого рівня до Тайваню


Міністр охорони здоров‘я США Алекс Азар
Міністр охорони здоров‘я США Алекс Азар

Вперше за 40 років міністр США відвідає Тайвань. Про свої плани провести такий візит оголосив міністр охорони здоров‘я США Алекс Азар.

Азар відзначив успіхи Тайваню в подоланні епідемії коронавірусу. Візит «підкреслить наше спільне переконання, що вільні та демократичні суспільства - найкраща модель для захисту і підтримки здоров‘я», заявив міністр.

«Тайвань є моделлю прозорості та співпраці у глобальній сфері охорони здоров‘я в часи пандемії COVID-19 та перед цим. Цей візит є нагодою зміцнити нашу співпрацю в сфері економіки та громадського здоров‘я з Тайванем», - написав Азар у Twitter.

Влада Китаю різко відреагувала на повідомлення про запланований візит. «Питання Тайваню є найважливішим і найбільш чутливим для відносин США та Китаю», - заявив речник міністерства закордонних справ Китаю Ван Венбін. Він закликав Вашингтон припинити офіційні контакти з Тайванем.

Китай не визнає незалежність Тайваню, що стало вагомою причиною, чому Тайвань не є членом ВООЗ, пишуть оглядачі. Останнім часом напруга у відносинах Китаю та США зростає, обидві країни наказали закрити консульства в Х’юстоні та Ченгду. Китай також посилив військову присутність поблизу Тайваню.

Дивіться також: Які нові тактики дезінформації Кремль застосовує в США? Відео

Які нові тактики дезінформації Кремль застосовує в США? Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:17 0:00

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG