Спеціальні потреби

«Фантазіями» назвали США в ОБСЄ заяви Росії щодо України


Фото з засідання ОБСЄ
Фото з засідання ОБСЄ

Росія місяцями «плете фантазії, що Україна, буцімто, веде військову підготовку, щоб видворити керовані Росією сили із східноукраїнського регіону Донбасу», заявила голова американської делегції в ОБСЄ Кортні Остріан.

«Наші шановні російські колеги змальовували картину погіршення умов на сході України задовго до того, як вони і справді погіршились», - заявила Остріан у відповідь на виступ російської делегації у середу.

«Попри намагання Росії переконати нас, що ці фабрикації містять частку правди, існує нуль доказів того, що Київ планує масштабну військову операцію. Ми не так впевнені щодо Москви», - додала дипломат.

Вона нагадала делегації РФ, що «масштабні військові навчання на кордоні, або, справді, і на території сусіда без попереднього повідомлення, як це наразі відбувається, є дестабілізуючими, особливо з огляду на контекст та історію».

Остріан закликала Росію надати пояснення стосовно розміру, складу та мети дій на сході України. Дипломат зауважила, що Україна не робила жодних кроків, які могли б спровокувати таку відповідь а також відзначила, що дії НАТО та США у відповідь на ситуацію є прозорими та відповідальними. Остріан все ж привітала рішення Росії взяти участь в засіданні ради ОБСЄ.

14 квітня відбулось засідання Форуму із безпекової співпраці Постійної Ради ОБСЄ. Засідання було скликане на запит України в рамках Віденського документа 2011 року, щоб обговорити незвичну військову діяльність Росії на кордоні з Україною.

Як повідомляє Радіо Свобода, представник України під час засідання навів дані щодо накопичення російьских військ на кордоні з Україною і поцікавився: «Як це узгоджується із відповіддю Російської Федерації, що вона не здійснює жодних значних військових дій?»

Представниця Росії заявила, що її країна «не веде будь-якої військової діяльності, про яку необхідно надавати інформацію в межах Віденського документа».

«Усі заходи з переміщення російських підрозділів реалізуються в межах бойової підготовки – підкреслюю – на нашій національній території. Вони адекватні обстановці і не зачіпають безпеку інших держав», – запевнила російська представниця.

Дивіться також: Час-Тайм. Байден поговорив з Путіним та заявив про підтримку України

Час-Тайм. Байден поговорив з Путіним та заявив про підтримку України
please wait

No media source currently available

0:00 0:15:00 0:00

Відео - найголовніше

Збори для України у британському графстві Норфолк. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:33 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG