Спеціальні потреби

Неправдива інформація - нагальна загроза для громадського здоров’я, - головний хірург США


Головний хірург США д-р Вівек Мурті
Головний хірург США д-р Вівек Мурті

Неправдива інформація в сфері охорони здоров’я, шкодить програмі вакцинації, поширює недовіру, спонукає людей відмовлятись від заходів охорони громадського здоров‘я, такі як фізичне дистанціювання чи масковий режим, спонукає до насильства проти працівників сфери охорони здоров‘я, які покликані роз‘яснювати протиепідемічні правила, а також призводить до втрат життів. Про заявив головний хірург США д-р Вівек Мурті. Заяву на 22 сторінках було опубліковано в четвер.

Звертаючись до американців, Мурті заявив, що зараженню на COVID-19 можна запобігти. Він також сказав, що втратив 10 членів родини через коронавірус і переживає за здоров‘я своїх двох дітей, які за віком ще не можуть пройти щеплення.

Посадовець назвав боротьбу з неправдивою інформацією в сфері охорони здоров‘я «моральним та громадянським обов‘язком» кожного.​

Мурті наголосив на ролі соцмедіа в поширенні неправдивої інформації: «За останні роки, швидкі зміни в інформаційному полі полегшили можливість поширення неправдивої інформації».

Він звернув увагу на дослідження, які вказують, що неправдива інформація отримує на 70% більше поширень в соцмережах, ніж правдива. Це відбувається, зокрема, через те, що неправдива інформація часто подається як сенсаційна та має емоційне забарвлення, відзначив він.

Посадовець також застеріг проти політизації питань охорони здоров’я, що сіє розбрат і збільшує недовіру. «Недовіра до системи охорони здоров‘я, через випадки расизму та іншого нерівного ставлення, може спростити поширення неправдивої інформації в деяких спільнотах. Зростання поляризації, включаючи в політичній сфері, також може сприяти поширенню неправдивої інформації», - наголосив він.

Дивіться також: ВООЗ: У світі починається третя хвиля пандемії коронавірусу. Відео

ВООЗ: У світі починається третя хвиля пандемії коронавірусу. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:59 0:00

Розсилка

Відео - найголовніше

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG