Спеціальні потреби

НАТО помагатиме Афганістану навіть після виведення звідти бойових частин


Президент Афганістану Гамід Карзай
Президент Афганістану Гамід Карзай

Сполучені Штати і НАТО планують вивести свої бойові частини з Афганістану до кінця 2014 року. В оприлюдненій у середу заяві генеральний секретар альянсу Андерс Фог Расмуссен попередив, що ті, хто намагається підірвати афганський уряд, «не можуть дочекатися, коли ми залишимо країну», і що вони матимуть справу із сильними афганськими силами безпеки , які замінять війська НАТО.

Расмуссен також заявив членам альянсу, що підтримка афганських сил безпеки – це добра справа у фінансовому і політичному розумінні».

Високопоставлені американські і натовські службовці зустрічаються в Брюсселі для опрацювання планів виведення 130 тисяч солдатів бойових частин з Афганістану, а також того, як фінансувати ефективні афганські сили безпеки. Ці наради створять фундамент для саміту лідерів НАТО в Чикаго наступного місяця.

У вівторок президент Афганістану Гамід Карзай заявив, що він хотів би, щоб США щороку асигнували два мільярди доларів на афганські сили безпеки після передачі їм обов’язків втримання безпеки у 2014 році. Однак Расмуссен і американські офіційні особи висловлюють думку, що фінансування може досягти річно чотирьох мільярдів доларів.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

XS
SM
MD
LG