Спеціальні потреби

«Ісламська держава» взяла на себе відповідальність за атаку на приватну телевізійну станцію в Кабулі


Вид на телевізійну станцію Shamshad
Вид на телевізійну станцію Shamshad

У Кабулі здійснено атаку на приватну афганську телевізійну станцію, в результаті чого загинули щонайменше чотири особи і понад 20 отримали поранення.

Відповідальність за атаку на Shamshad TV взяло на себе угруповання «Ісламська держава».

Очевидці кажуть, що інцидент, який стався у вівторок вранці, розпочався імовірною самогубною атакою, яка уможливила іншим нападникам вдертися до приміщення.

Під час облоги об’єкту, яка тривала кілька годин, було чути ще три вибухи. Опісля афганські сили безпеки застрелили нападників.

Врешті ведучий, який припинив програму на час атаки, повернувся перед камеру і сказав: «Атака на Shamshad TV закінчилася».

Працівник телевізійної станції заявив «Голосу Америки», що щонайменше 20 поранених, переважно працівників, забрали до лікарень у Кабулі.

У телевізійному повідомленні показано солдатів афганських сил спеціального призначення, які оточили будинок і намагалися ввійти до нього, що викликало інтенсивну перестрілку з напапдниками.

Угруповання Талібан негайно заперечило свою причетність до інциленту.

Новий директор телевізійної станції Абед Есас заявив афганському каналу TOLO, що нападники жбурляли ручні гранати. Вони вбили щонайменше одного вартового і кількох інших поранили, після чого відкрили вогонь про всіх, кого лише побачили.

«Це була атака на ЗМІ і на голос народу. Це не була перша атака і правдоподібно не остання», сказав директор станції Shamshad TV.

Дивіться також: Що відомо про причетність Кремля до референдуму про вихід Британії із ЄС?

Що відомо про причетність Кремля до референдуму про вихід Британії із ЄС? Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:12 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

XS
SM
MD
LG