Спеціальні потреби

Африканські лікарі мігрують у західні країни


Африканські лікарі мігрують у західні країни
Африканські лікарі мігрують у західні країни

Країни Південної Африки витрачають мільярди доларів на підготовку лікарів, які, здобувши освіту, мігрують у більш розвинуті країни. Такі невтішні результати оприлюднив Британський медичний журнал.

Автори дослідження кажуть, що дев'ять країн, серед яких – Ефіопія, Кенія, Малаві, Нігерія, ПАР, Танзанія, Уганда, Замбія і Зімбабве – інвестували близько двох мільярдів доларів в освіту лікарів. Однак більшість підготованого медичного персоналу мігрує за кордон. Найбільших економічних збитків зазнали Південно-Африканська Республіка та Зімбабве.

Автори публікації також зазначають, що потенційними роботодавцями африканських лікарів стають клініки Австралії, Великобританії, Канади і США.

Глобальний кодекс ВООЗ негативно оцінює активне працевлаштування за кордоном медиків із країн, які переживають гостру нестачу працівників галузі охорони здоров'я. ВООЗ також закликає багаті країни надати фінансову допомогу бідним африканським державам, які постраждали від еміграції медперсоналу.

Глобальний кодекс ВООЗ має особливе значення для країн Південної Африки, які переживають гостру нестачу працівників медичної галузі і водночас потерпають від швидкого поширення таких смертельних захворювань як ВІЛ/СНІД, туберкульоз і малярія.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

XS
SM
MD
LG